iRobot Roomba s9+

5/5

8.799 kr.

iRobot Roomba s9

5/5

6.699 kr.

iRobot Roomba i7+

5/5

4.899 kr.

iRobot Roomba i7

5/5

2.759 kr.

iRobot Roomba i3+

5/5

3.899 kr.

iRobot Roomba i3

4.4/5

1.999 kr.

iRobot Roomba j7+

5/5

6.599 kr.

iRobot Roomba j7

5/5

3.799 kr.

Neato D10 Intelligent

3.7/5

3.499 kr.

Xiaomi Roborock S7

4.7/5

3.392 kr.

Deebot Ozmo T8 Aivi

4.7/5

3.841 kr.

Neato D7 Connected

3.7/5

3.962 kr.

Neato D8 Intelligent

4/5

2.499 kr.

Cleanmate S2000 Pro

4.4/5

3.999 kr.

Cleanmate S930

4.2/5

2.899 kr.

Ecovacs Deebot N8+

3/5

2.999 kr.

Cleanmate S995

5/5

2.499 kr.

Ecovacs Deebot T9

4.7/5

4.077 kr.

Forhandlere

Hos GreenRide sammenligner vi priser ud fra ovenstående forhandlere, og finder den udbyder der tilbyder produktet billigst.

Indholdsfortegnelse

Det komplette udvalg af robotstøvsugere

Vi har undersøgt markedet for alle de robotstøvsugere der er værd at købe og det vil vi gerne dele med dig. På denne side kan du læse om hvordan du vælger en robotstøvsuger og hvorfor du burde gemme den almindelige støvsuger væk på loftet og købe dig en robotstøvsuger.

Man begyndte i 2009 at høre om disse robotter der kunne gøre rent for dig og dengang tænkte mange godt nok at det aldrig ville kunne erstatte den almindelige støvsuger.

Men gennem de seneste par år er disse robotstøvsugere blevet så gode at hvis man tester de bedste robotstøvsugere med en almindelig støvsuger gør de lige så godt rent. Fordelen er bare man slipper for at gøre det selv hvilket giver meget frihed i hverdagen.

Er 2022 det år hvor du endelig tager chancen og slipper for at klare alt rengøring selv. Så læs med nedenfor og måske finder du ud af at sådan en robotstøvsuger måske kunne være menneskets bedste ven.

Bedste udvalg

Sådan fungerer robotstøvsugere

Robotstøvsugere er udstyret med mange dele, hvor det eneste formål er at gøre gulvet så godt rent som mulig. Producenterne har og arbejder stadig på at udvikle nye løsninger og gøre teknologien endnu bedre. Robotstøvsugere er dog ikke så kompliceret som mange tror, dog udnytter de sig af mange sensorer og algoritmer så rengøringen sker så optimalt og effektivt som muligt.

to børster

Hvordan gør robotstøvsugere rent?

Robotstøvsugere gør rent ved brug af 2 børster der rotere ind mod samme punkt og samler alt støvet under den, herefter suger robotten så det skidt og snavs op som børsterne samler sammen. Dette gør den på nogle måder mere effektiv til at samle sten og andre ting op en en almindelig støvsuger, da børsterne kan samle det bedre op.

Ikke alle robotstøvsugere ved hvor de er

Mange har et billede af hvordan robotstøvsugere navigere rundt. De fleste tror at robotten kortlægger husets gulvarealer, men det har faktisk vist sig at det kun er meget få der overhovedet kan det.

De fleste robotstøvsugere anvender en algoritme der næsten er tilfældig. Robotten ved altså ikke hvor den er, men derimod bevæger sig i en spiralform hvor den så følger væggen når den rammer.

Men der er gennem de seneste år kommet flere robotstøvsugere der kan kortlægge huset. De kommer oftest med en app hvor du kan se kortlægningen, samt fortælle robotten hvor den ikke skal køre.

Et godt eksempel på dette er hvis man f.eks. har en madskål til sin hund eller kat som robotten skal undgå, i dette tilfælde vil du kunne fortælle robotten at den ikke skal køre hen til madskålen, ved at markere dette område i appen og robotten vil herefter undvige det område du har markeret.

områder robotten undgår
sensor måler hvor beskidt der er

Robotten ved hvor beskidt der er

Næsten alle robotstøvsugere er nu til dags udstyret med sensorer der kan måle hvor beskidt gulvet er, og ud fra disse målinger bestemmer robotten sig for hvor længe den skal støvsuge. Algoritmen ændre også sine handlinger når den kan måle der er meget beskidt et sted og ikke så beskidt et andet. Den vælger så ud fra disse målinger at f.eks. kører over et sted 3 gange i stedet for en enkelt gang.

Hvorfor vælge en robotstøvsuger frem for en almindelig støvsuger

 • 1. Man sparer tid

  Hvis man støvsuger 120 min om ugen i gennemsnit vil man på et år spare 104 timer, den tid kan man nu bruge på at være sammen med venner eller familien i stedet.

 • 2. Der er altid rent gulv

  Man kan indstille sin robotstøvsuger til at gøre rent mens man ikke er hjemme eller mens man sover, så man altid kommer hjem eller vågner op til et rent hus.

 • 3. Det er ekstremt billigt

  Selvom man måske tænker at en robotstøvsuger der koster 8.000 kr. er dyr, glemmer mange at man ikke længere skal bruge tiden eller pengene på støvsugerposer.

 • 4. Det er praktisk

  De fleste robotstøvsugere er meget intelligente. De er så intelligente at de ved lige præcis hvor de har støvsuget og hvor de mangler. Dette betyder også at de gør bedre rent end normale mennekser.

Hvordan vælger man en robotstøvsuger

Det kan måske være svært at vælge hvilken robotstøvsuger man skal købe, især når prisen på dem svinger så meget og man ikke ved hvilke funktioner samt specifikationer der er vigtige. Nedenfor har vi lavet en købsguide hvor du finder alle de specifikationer du skal holde øje med. Det er nu op til dig at vælge hvilke der vigtige for dig før du begiver dig ud og købe din robotstøvsuger.

Udvalgte punkter:

 • Opladningstid
 • Arbejdsareal
 • Beholderkapacitet
 • Driftstid
 • Smart Home integration
 • Robotstøvsuger med gulvvask
 • Automatisk opladning
 • Filter
 • Gulvtype og suge egenskaber
 • Husets indretning
 • Lydniveau
 • Robotstøvsuger hundehår
 • Pris

Opladningstid

Opladningstiden er måske ikke det vigtigste når det kommer til valg af robotstøvsugere, men for nogen er det rart at få støvsuget flere gange om dagen. Dette kan f.eks. være hvis man har et kæledyr der fælder meget eller hvis man har børn der løber ind og ud af haven.

Arbejdsareal

Arbejdsareal er hvor stort en overflade robotstøvsugeren kan støvsuge. Man kan finde robotstøvsugere med arbejdsareal i intervallet 100 m² til ubegrænset. Bor du i større hus eller lejlighed med flere rum kan dette være en vigtig specifikation at holde øje med når du skal finde den rette robotstøvsuger. Bor du derimod i et mindre hus eller lejlighed betyder dette ikke så meget.

Beholderkapacitet

Beholderkapaciteten er vigtig for dig der ikke gider tømme beholderen på robotstøvsugeren hver dag. Hvis man gerne vil være fri for at tømme den mere end en gang om måneden kan det være praktisk at investere sig i en robotstøvsuger med en ekstra beholder i dockingstationen.

Til venstre kan du se hvordan det fungere når man har en ekstra beholder i dockingstationen.

Driftstid

Driftstid er hvor længe robotstøvsugeren kan være i brug før den skal vende tilbage til dockingstationen for at oplade batteriet. Normalt komme driftstiden i intervallet 60 min. helt op til 175 min. Hvis man har kortere ladetid behøver man ofte ikke en så lang driftstid, da robotten selv lader sig om og begynder fra hvor den slap efter batteriet er fyldt op igen.

Hey google smarthome robotstøvsuger

Smart Home integration

Gennem de seneste år er danskerne blevet mere smarte og det er teknologien også. Har man en assistent på telefonen, som Google Assistent, Siri på iPhone eller bruger man Amazon Alexa, kan man nu på mange af de nyere robotstøvsugere koble  dem op til sit SmartHome så man kan styre den gennem telefonen eller med stemmen til sin Smart Assistent.

Skemalægning

Sammen med Smart Home integration, kan de fleste robotstøvsugere også bruges gennem en pågældende app hvor man kan skema planlægge hvornår støvsugeren skal gøre rent og hvor den skal. Med iRobot kan man f.eks. bede sin smart assten om at gøre rent i køkkenet om 2 timer og dette vil oprette en planlagt rengøring af køkkenet af robotstøvsugeren.

Robotstøvsuger med gulvvask

Nogle robotstøvsugere med moppefunktion kommer nu til dags med indbygget gulvmoppe, der kan klare gulvvasken for dig efter den har støvsuget gulvet.

I nogle tilfælde kan man bytter støvsuger delen ud med en gulvmoppe og på andre gange kommer robotstøvsugeren med mobbe monteret. Man skal bare være opmærksom på at disse gulvmopper ikke virker godt endnu og renser ofte ikke gulvet mere.

Hvis man vil have en god gulvvask, skal man yderligere anskaffe sig en robotgulvmoppe, da deres eneste opgave er at vaske gulv er de også meget bedre.

Der findes pakkeløsninger hvor man får både en robotstøvsuger og en robotmoppe.

automatisk ladning

Automatisk opladning

Nu er Automatisk opladning ved at blive en helt normal feature på det fleste robotstøvsugere, men det er også en vigtige specifikation. Automatisk opladning fungere sådan at robotten selv kører over til sin ladestation når den mangler strøm. Nogle kan endda huske hvor den slap rengøringen og derfor kan den forsætter hvor den slap når batteriet er fyldt op.

Filter

Alle robotstøvsugere kommer med et filter, om det så er i støvsuger beholderen eller er en ekstra sat i er de vigtige. Men der findes specielle filtre som kan være vigtige at læse om inden man giver sig til at købe en robotstøvsuger. Dette kan f.eks. være vigtig hvis man er allergiker eller man bare er meget sensitiv overfor støvpartikler i luften.

HEPA-filter

Det bedste filter man normalt finder i robotstøvsugere er kaldt et Herpa-filter. Dette filter er perfekt til dig der er allergisk overfor små partikler som støv, men det kan også hjælpe mod pollen eller dyrehår.

Mikrofilter

Mikrofiltreret filtrerer ligesom Herpa-filteret også små partikler, men bare ikke i samme grad. Mikrofiltreret ser man oftere end Herpa-filteret, men hvis man alligevel ikke er sensitiv overfor støv eller viser nogen symptomer på allergi kan man godt nøjes med mikrofiltreret frem for det nu bedre filter Herpa-filter.

Gulvtype og suge egenskaber

Som regel vil man sige at jo blødere gulvtype man har desto stærkere suge egenskaber skal man have. Dette vil sige at hvis man f.eks. har gulvtæppe vil det være godt at have en robotstøvsuger der kan suge ekstra hårdt, så man får alt skidtet der sidder i gulvtæppet med.

Hvis man derimod har hårde stengulv behøver man ikke være bekymret for om normale robotstøvsugere kan få alt med. Dog er det en god ide hvis man i sin husstand har husdyr eller børn, hvor der bliver slæbt sten og større partikler ind i huset har måske også gavn af ekstra stræk suge egenskaber på sin robotstøvsuger.

 

gulvtype

Husets indretning

Har dit hus mange ujævne overflader vil det højst sandsynligt ikke være noget problem for en robotstøvsuger, dog er der mange andre ting den kan bare svært ved såsom trapper og dørtrin.

Trapper

Før i tiden hvis robotstøvsugeren kørte på første sal kunne den ikke opfange at der var en trappe den kunne falde ned af. Derfor blev der udviklet nogle sensor klodser som sørgede for at robotten ikke kørte forbi en bestemt linje som blev skabt ved at sætte to klodser overfor hinanden (virtuel mur). Nu til dags på de lidt bedre modeller sidder der sensorer hele vejen rundt på den så den selv kan se at der er et fald og derefter navigere væk fra faldet.

Dørtrin

Forventer du at robotstøvsugeren skal støvsuge hele huset eller lejligheden, så skal du være opmærksom på om du har høje dørtrin. De fleste robotstøvsugere kan ikke køre over højere end 1,5 cm (nogle få 2 cm), hvilket betyder at du bliver nødt til at løfte den fra rum til rum.

Så skal du have en robotstøvsuger dørtrin, så skal du kigge efter hvor høj robotstøvsugeren er samt hvor store hjul den har. Ofte står der i specifikationerne hvor højre dørtrin robotstøvsugeren kan klare.

Hjørner

Har dit hus mange hjørner og kroge hvor skidt samler sig, kan det være en god ide at tænke på hvilken form din robotstøvsuger skal have. Den traditionelle form er en cirkel, denne form er ikke specielt god til hjørner da børsterne ikke kan nå helt ind til væggen. Derfor kommer de bedste robotstøvsugere  i en D-form hvilket gør det muligt at komme helt ind og samle skidtet i hjørnerne.

Møblehøjde

Hvis du har mange lave møbler i dit hjem, kan det være en god ide at tjekke højden af robotstøvsugeren inden du køber. De fleste robotstøvsugere er nu til dags ikke højere end 15 cm. Så hvis dine møbler er høje bør du ikke tænke på dette.

Lydniveau

Der er meget forskel på hvor meget robotstøvsugere larmer, men de fleste larmer mindre en almindelige støvsugere. Når det kommer til støj, behøver det ikke være så vigtigt om robotstøvsugeren larmer eller og den er stille. Dette er fordi man ofte kan planlægge hvornår den skal kører, så man kan f.eks. sætte den til at køre mens man ikke er hjemme.

Men lydniveauet kan måske være vigtigt for dig der arbejder hjemme. Hvis det er  dig bør du også kigge efter denne specifikation.

Robotstøvsuger og hundehår

Har du hund og andre husdyr skal du ikke være bange for om en robotstøvsuger kan klare dyre hårene. Robotstøvsugere til hundehår, findes egentlig ikke. Men der findes robotstøvsugere der er bedre til dem. når man har husdyr kan det være en god ide at købe en robotstøvsuger med større eller en med ekstra beholder i dockingstationen. Dette er en god ide da beholderen bliver hurtigere fuldt når man har husdyr.

Pris

Prisen på robotstøvsugere variere meget, men man finder dem ofte ikke dyre en 10.000 kr. og de billigste koster helt ned mod en femhundredekroneseddel. Dog betyder prisen nu meget når det kommer til kvalitet samt specifikationer. Men som hovedregel bliver rengøringen ikke meget bedre over 6.000 kr. Efter dette beløb kommer der kun ekstra funktioner.

Sammenligning af 4 udvalgte robotstøvsugere

iRobot Roomba s9+ robotstøvsuger irobot j7 plus iRobot Roomba i3+ neato d10 intelligent robotstøvsuger
Brand
iRobot
iRobot
iRobot
Neato
Navn
Pris
8.799 kr.
6.599 kr.
3.899 kr.
3.499 kr.
Drifstid
120 min.
75 min.
75 min.
300 min.
Ladetid
120 min.
180 min.
180 min.
240 min.
Arbejdsareal
Ubegrænset
300 m2
185 m2
200 m2
App
Ja
Ja
Ja
Ja
Smart Home integration
Ja
Ja
Ja
Nej

Mest populære brands af robotstøvsugere

Vi har gennem research fundet de bedste brands af robotstøvsugere. Vi har forbrugeren i tanken og derfor har vi kun robotstøvsugere som er anmeldt godt. Nedenfor kan du læse om de forskellige brands og hvad de er kendt for.

iRobot

Roomba j7

iRobot har nogle af verdens mest solgte og bedst anmeldte robotstøvsugere og det er der også god grund til. De levere både i design og funktionalitet, samt udkonkurrere mange andre i de fleste prisklasser.

Neato

neato d10 intelligent

Neato er ligesom iRobot et rigtig godt anmeldt robotstøvsuger brand. De blev kendt på deres D-form som har vist sig for at være en effektiv form for støvsugning i hjørner. Dette har også resulteret i at mange har efterlignet dem.

Cleanmate

cleanmate s900

Cleanmate er Sveriges mest populære robotstøvsuger  og det er der god grund til. Cleanmate er perfekt hvis man bor i et mindre hus eller lejlighed. Derudover er Cleanmate billigere end mange andre på markedet og tilbyder samtidig mange af de sammen specifikationer. 

Læs om Cleanmate’s bedste robotstøvsuger her.

Ecovacs

ecovacs deebot ozmo 920

Ecovacs har været en stor spiller i de kinesiske markedet og prøver nu at indtage det europæiske markeder. Og de har haft succes. De er ligesom cleanmate billige, men gode og de er helt klart en spiller man skal holde høje med. 

Fordele og ulemper ved robotstøvsugere

iRobot Roomba s9 plus robotstøvsuger undgår forhindringer

 • Man sparer tid
 • Man slipper for den daglige rengøring
 • Kom hjem eller stå op til et rent hjem
 • Perfekt til når man har husdyr
 • Robotstøvsugere kommer let under møbler
 • Bruger mindre strøm end en almindelig støvsuger
 • Lette at bruge
 • God tilføjelse til et SmartHome
 • Kan se objekter på jorden og køre udenom dem
 • Man kan lave adgang forbudt zoner
 • Bedre luft i hjemmet da støvet bliver støvsuget dagligt
 • Perfekt hvis du har allergi overfor støv og husdyr
 • Kan nemt navigere omkring møbler og ud i hjørner hvis den har den rigtige form

irobot roomba j7 plus robotstoevsuger genopladning

 • Du slipper ikke selv for hovedrengøringen
 • Hvis man ikke vælger den rette robotstøvsuger, kan den ikke klare hjørner
 • De kan sprede skidt hvis det er vådt
 • Skal stå fremme i dit hjem
 • Man skal tømme dem ofte, medmindre man køber en med ekstra beholder i ladestationen
 • Kan have svært ved dybe sprækker i gamle trægulve
 • Kan have svært ved at rengøre tæpper 
 • Kan sætte sig fast i ledninger 
 • Ikke alle kan klare dørtrin
 • Det kun de dyre der har smarte funktioner
 • Hvis du uheldig kan din husdyrs efterladenskaber blive spredt i hele dit hjem

Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger?

almindelig VS robot

Gør den ligeså godt rent?

Man skal ikke forvente at robotstøvsugeren klare hovedrengøringen, men mere til at holde huset rent. Du vil opleve at altid have rent gulv hvilket også sørger for at skidtet ikke bliver skubbet ud i luften og ud på møbler.

Så overlad den daglige rengøring af gulvet til din robotstøvsuger og klar selv hovedrengøringen med din almindelige støvsuger.

Fordelene ved almindelig støvsuger frem for robotstøvsuger

Hvis du allerede har en almindelig støvsuger ved du sikkert også at de kommer med mange hoveder til støvsugerslangen. Du kan f.eks. bruge den til at støvsuge møbler og andre kroge der ligger over gulvet. Dette er dvs. ikke noget en robotstøvsuger kan klare, så måske kan den almindelige støvsuger blive i skabet lidt længere end normalt, men den skal stadig frem i ny og næ til hovedrengøringen.

Hvorfor så vælge en robotstøvsuger når man har en almindelig støvsuger?

Robotstøvsugeren er til dig der har travle hverdage. Har du husdyr eller børn der spreder skidt meget, og finder du dig selv tage din almindelige støvsuger frem flere gange om ugen, så køb en robot. Kom hjem eller vågn op til et rent hjem og slip for at stresse over børnene løber ind i huset med deres sko på. Læn dig tilbage og lad robotten klare jobbet for dig.

Er en robotstøvsuger let at bruge?

Robotstøvsugere er ekstremt lette at bruge. De er næsten lettere at bruge end almindelige støvsugere. Det der går dem så lette at bruger  er følgende:

 1. Man skal ikke tænke på hvilken støvsugerpose der passer til den, da de ikke bruger støvsugerposer.
 2. Man skal ikke gøre mere end at sætte dens dockingstation op og den klare derefter rengøring for dig mens du kan læne dig tilbage.
 3. Man behøver ikke engang flytte møbler når der skal støvsuges, da robotstøvsugere let kan komme under de fleste møbler.
 4. Det eneste du skal være opmærksom på er ledninger der flyder på jorden, og ellers passer den sig selv med lidt skemalægning fra din sige.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar

Der er ikke et direkte svar på hvilken robotstøvsuger der er bedst. Men hvis man ser bort fra prisen, har iRobot nok de bedste udviklede robotstøvsugere på markedet. Det kan også være vigtigt at kigge efter om den har en ekstern beholder og om den har Smart Home funktioner.

Om robotstøvsugere er pengene værd, afhænger af til hvilken grad du værdsætter din  tid. Med en robotstøvsuger spare man meget tid som man kan bruge andre steder, og hvis man har børn eller husdyr kan den hjælpe dig med at holde hjemmet rent i hverdagen.

Måden hvorpå du vælger den rette robotstøvsuger, er ved at finde en der passer godt til dit hjem. Det kommer meget an på hvordan ens hjem er indrettet. Er dit hus stort skal du finde en robotstøvsuger der har et stort arbejdsareal. Hvis du har mange dørtrin kan det være en god idé at finde en robotstøvsuger der kan køre over dem. Find en lav robotstøvsuger hvis du har lave møbler.

Greenride er reklamefinanseret

Hos Greenride bestræber vi os med at vise besøgende et bredt udvalg af produkter. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af produkter, som vi selv finder interessante.

Vi forsøger så vidt muligt at have et stort udvalg af produkter og holde os objektive til produkterne, for at give vores besøgende en god oplevelse når de handler gennem os.

Greenride modtager penge for at formidle kunder til forhandlere. De produkter som vises på siden er derfor reklamefinansierede. Dette er vi nød til for at kunne opretholde og fortsat drive siden.

Vi har ikke partnerskaber med alle udbydere, hvorfor vores sammenligning i nogle tilfælde ikke afspejler det samlede marked af udbydere i Danmark.

Rækkefølgen og fremhævningen af produkter kan være influeret af kommissionssatserne hos udbyderne.

Vi er udelukkende en sammenligningsside, og sælger derfor ikke selv produkter.

e-wheels efterårsudsalg

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Så tjek tilbud hos E-Wheels