Elektrisk Longboard

Sammenlign de 7 bedste elektriske longboards

5/5
5/5
4.7/5
cool&fun el-skateboard panther

Cool&Fun Panther

4.3/5

GoRunner El-Skateboard

4.5/5
4/5

5.969 kr.

3.7/5

3.509 kr.

Indholdsfortegnelse

Liste over elektriske longboards i Danmark

  1. Roadsurfing The Ultimate [HUB] | Elektrisk Longboard til 4.999 kr.
  2. Roadsurfing The Ultimate [BELT] | Elektrisk Longboard til 5.499 kr.
  3. Roadsurfing The Composed | Elektrisk Longboard til 3.999 kr.
  4. Cool&Fun Panther | Elektrisk Longboard til 4.995 kr.
  5. GoRunner Elektrisk | Elektrisk Longboard til  5.495 kr.
  6. Vaya S4 | Elektrisk Longboard til 5.969 kr.
  7. Vaya S3 | Elektrisk Longboard til 3.509 kr.

Detaljeret gennemgang af de 7 elektriske longboards

1. The Ultimate [HUB] fra Roadsurfing - Bedste HUB el-skateboard

ultimate roadsurfing hub el-skateboard
Bedømmelse:
5/5

Specifikationer

4.999 kr.

Produktbeskrivelse af HUB udgaven af The Ultimate

The Ultimate [HUB] fra Roadsurfing er uden tvivl brugernes favorit og af gode grunde. Det er nemlig Danmarks bedste hub drevne elektriske longboard, som de fleste foretrækker over det belt drevne el-skateboards, da de kræver mindre vedligehold, lyden fra motoren er mere diskret og accerelation og bremsning er blødere.

Med HUB versionen af The Ultimate får du en topfart alligevel en høj topfart på 42 km/t og suveræn rækkevidde på 36 km, så den kan snildt klare længere distancer. Det er til gengæld sværere at have med under armen end mange af de mindre modeller, grundet vægten.

Både boardet, batteri og motor er produceret i materialer af højeste kvalitet, og gør brug af cutting edge teknologi som kun de nyeste elektriske longboards har. Med denne The Ultimate [HUB] får du fremragende ydeevne, samt et unikt og fleksibelt board der ikke går på kompris med holdbarheden.

Det gode og det dårlige

Fordele
Ulemper

2. The Ultimate [BELT] fra Roadsurfing - Bedste performance

The Ultimate Roadsurfing Belt Elektrisk Skateboard Side by Side
Bedømmelse:
5/5

Specifikationer

5.495 kr.

Produktbeskrivelse BELT udgaven af The Ultimate

BELT udgaven af The Ultimate minder på mange måder om HUB udgaven af The Ultimate. Den eneste forskel er at motoren er bæltedrevet, hvilket øger ydeevnen, især hvad angår acceleration, topfart og bremseevne. Så hvis du er til fart over feltet og ræs, så læs med her.

Med en topfart på 45 km/t og rækkevidde på 36 km/t bliver det ikke bedre. Det er den ultimative longboard oplevelse du får på et elektrisk skateboard, og perfekt egnet til de helt lange ture.

Desværre kræver BELT udgaven en smule mere vedligehold, da bælterne indimellem skal udskiftes grundet slitage. Motoren larmer også en smule mere, da de ved belt drevne el-skateboards ikke sidder inde i hjulene. Boardet kan derfor også benyttes som et almindeligt skateboard, hvis uheldet er ude og du løber tør for strøm.

Er budgettet mindre væsentligt og ønsker du den absolut bedste køreoplevelse, så kan vi varmt anbefale The Ultimate [BELT]

Det gode og det dårlige

Fordele
Ulemper

3. The Composed fra Roadsurfing - Bedst til prisen

The Composed Roadsurfing El Skateboard Side by Side
Bedømmelse:
4.7/5

Specifikationer

3.999 kr.

Produktbeskrivelse af The Composed fra Roadsurfing

Er du på jagt efter den bedste deal, så kan vi varmt anbefale The Composed fra Roadsurfing. The Composed er nemlig vurderet som værende det bedste elektriske longboard til prisen, da modellen har ekstremt gode specifikationer og fås til en yderst fair pris.

Med dette board får du den genskærende gode kvalitet der er i alle af Roadsurfings produkte. Selvom The Composed ikke har best-in-class på nogle af vertikalerne har den bare all around rigtig gode specifikationer.

Med the Composed får du et lækkert fleksibelt elektrisk longboard der kan køre hele 38 km/t og 25 km på en opladning til blot 3.999 kr. Så er du på jagt efter en god deal, så bør du virkelig overveje denne The Composed fra Roadsurfing!

Det gode og det dårlige

Fordele
Ulemper

4. Panther fra Cool&Fun

cool&fun el-skateboard panther
Bedømmelse:
4.3/5

Specifikationer

4.995 kr.

Produktbeskrivelse af Panther fra Cool&Fun

Panther er et super cool elektrisk longboard fra Cool&Fun, med et unikt sort design og et print af en panter på griptapen, hvilket både er anderledes og fedt, men også gør det nemt at genkende. 

Det er produceret af materialer i høj kvalitet og er meget holdbart, og er blot nogle af grundene til at boardet har fået 4/5 stjerne af Amazon’s brugere. Men personligt vil vi mene du sagtens kan finde noget med bedre specifikationer til denne pris.

Både topfart og rækkevidde er også udemærket, men skal du højere op må du kigge mod Roadsurfings produkter. Mangler du dog bare et flot elektrisk longboard, med et unikt og smart design med tilfredsstillende specifikationer, så er Panther nok det rette for dig.

Det gode og det dårlige

Fordele
Ulemper

5. Elektrisk Skateboard fra GoRunner

Bedømmelse:
4.5/5

Specifikationer

5.495 kr.

Produktbeskrivelse af GoRunner Elektrisk Skateboard

Dette elektriske skateboard fra GoRunner er designet med bekvemmelighed som den øverste prioritering. Håndtaget og modellen ekstremt lette vægt, sikrer nemlig at du nemt, hurtigt og uden besvær kan have boardet med dig uanset situation.

Ja selv for børn er dette board intet problem at løfte og have med sig rundt, hvilket for mange er super væsentligt, da det for de fleste handler om at komme nemt, hurtigt og sikkert fra A til B.

GoRunner’s Elektriske Longboard kan på trods af den lave vægt alligevel klare 100 kg. og kan derfor anvendes af langt de fleste børn og voksne. Det er også et sikkert valg da modellen både er CE-mærket og RoHs-certificeret

Er convenience, bekvemmelighed og sikkerhed det mest væsentlige for dig, bør du virkelig overveje denne lækre model fra danske GoRunner.

Det gode og det dårlige

Fordele
Ulemper

6. S4 fra Vaya

Vaya S4 el-skateboard
Bedømmelse:
4/5

Specifikationer

5.969 kr.

Produktbeskrivelse af Vaya S4

Vaya S4 der den største og kraftigste model i Vaya’s S-serie af el-skateboard. Faktisk så har det Danmarks kraftigste motor og er udstyret med hele 2000 watt, hvorfor dette monster bare sparker røv! Du får nemlig en topfart på hele 40 km/t og en rækkevidde på 20 km.

Med dette elektriske longboard er du ikke kun begrænset til asfalt og andet jævnt underlag, og kan sagtens klare en tur på græsset eller lignende takket være sinde off-road honeycomb dæk. Der udover at gøre det muligt at køre på alverdens terræn også øger komforten gennem øget stødabsorbering.

Vaya S4 er særligt egnet dig der øsnker et elektrisk longboard med god yderst god performance, som skal kunne klare lidt af hvert, og hvor du ikke er begrænset til udelukkende at holde dig på asfalten.

Det gode og det dårlige

Fordele
Ulemper

7. S3 fra Vaya

Vaya S3 el-skateboard
Bedømmelse:
3.7/5

Specifikationer

3.509 kr.

Produktbeskrivelse af Vaya S3

Hvis du har et lidt mindre budget, men ønsker noget med en relativ god performance, så vil vi anbefale at du tager et kig på Vaya S3. I vores øjne er dette b-version af The Composed, men du spare til gengæld 500 kr.

Modellen har en meget fin topfart (35 km/t) og rækkevidde (25 km), hvilket jo er meget fint. Det vi særligt savner er dog kvalitetsniveauet og fleksibiliteten som du får ved The Composed.

Til gengæld vejer denne model mindre og har et indbygget håndtag i selve boardet, og er derfor super nemt at have med under armen når du ikke lige er i en situation, hvor du skal køre på det.

Det gode og det dårlige

Fordele
Ulemper

Hvad er et elektrisk longboard?

Udover at boardet er elektrisk ligesom alle andre typer af el-skateboards, så er elektriske longboards kendetegnet ved at de er længere end traditionelle skateboards og cruiserboards.

elektriske longbords kommer dog i mange forskellige størrelser og former, men fælles for dem alle, er at de typisk har en længde på cirka 90-150 cm. 

Både elektriske såvel som traditionelle longboards er generelt designet med perfektion når det kommer til gadekørsel i højt tempo, og er derfor det ideelle valg til længere distancer.

Deres lange og brede form gør det komfortable og gnidningsfrit at komme fra A til B i høj hastighed gennem øget stabilitet, så du nemt og sikkert kan holde din balance.

mand kører på elektrisk longboard

Lige udover off-road el-skateboard, så har elektriske longboards typisk også større hjul end de andre typer af el-skateboards.

Grundet deres store hjul, og bredere akselafstand (bredden på deres trucks) leverer elektriske longboards den bedste kontrol ved høj hastighed.

Du minimere derved chancen for at udsætte dig selv for såkaldte “speed wobbles”, så du ikke falder og slår dig unødvendigt, når du suser langs gader og cykelstier med høj fart.

Elektriske longboards bruges derfor typisk til som transportmiddel over længere distancer og ræs, eftersom de er designet til at leverer kontrol og stabilitet når du køre hurtigt.

Typiske dimensioner for elektriske longboards

De fleste longboards, herunder også elektriske longboards, ligger typisk indenfor følgende dimensioner og mål:

  • Længde: 85 – 150 cm
  • Bredde: 20 – 25 cm

Med det sagt er der dog også modeller der indimellem ligger uden for dette spænd.

Dele på et elektriske longboard

Selvom elektriske longboard afviger en del fra de andre typer af el-skateboard hvad angår form, design og hardware, så er de enkelte dele og den generelle konstruktion dog det samme.

Delene er som følgende:

Du kan læse mere om de enkelte dele her.

dele af et elektrisk longboard

Historie om longboards

Navnet “longboard” stammer fra en bestemt type surfboard også kaldet longboard, som er langt større end traditionelle shortboards. De første longboards blev bygget af Preston Nichols i slutningen af 1940, start 1950. 

Ideen bag opfindelsen var at holde surfere underholdt og i form i de tider, hvor vejret ikke bragte gode bølger eller var ideelt til at surfe i. Ligedes blev det i starten også kaldt “sitewalk surfing”.

LA’s multisport atlet Tom Sim – født Thomas Paul Simeon – er af mange veteraner i miljøet kendt som “faderen til longboarding”. Han står blandt andet bag mærket Sims Skateboard som var en af de helt store longboard udbydere i 70’erne. Ifølge Michael Brooke, forfatter af “The Concrete Wave”, var Tom kendt for hans ekstremt flydende stil på et longboard.

Gennem tiden har longboardet, ligesom så meget andet, udviklet sig ind til noget nyt, nemlig det vi kender som el-skateboards. Er du nysgerrig på el-skateboards kom til kan du med fordel læse historie om el-skateboard.

Kilde: SurferToday & Wikipedia

Skal du vælge longboard, cruiserboard eller offroad

Er du i tvivl om hvilken type af type af el-skateboard der passer til dit behov bedst, bør du først og fremmest overveje hvad du skal bruge boardet til.

Vil du blot køre stille og roligt gennem byen med god manøvreevne kunne et elektrisk cruiserboard meget vel være det du er på udkig efter.

Er du derimod en lidt mere eventyrlysten rytter og ønsker mulighed for at køre på andet terræn (græs, grus, jord og lign.) end fast underlag som beton og asfalt, er det formentlig et off-road el-skateboard du er på udkig efter.

Er du derimod til et board der kan lidt ekstra og har top performance hvad angår topfart og rækkevidde så er longboards helt sikkert board typen til dig.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar

Det hurtigste elektriske longboard i Danmark er modellen “The Ultimate [BELT]” fra Roadsurfing. The Ultimate [BELT] har en topfart på hele 45 km/t. Ønsker du et hurtigere el-skatebord bliver du nødt til at finde en udenlandsk forhandler.

Elektriske longboards som er tilgængelige hos danske forhandlere kan køre mellem 25-45 km/t. Med det sagt findes der helt sikkert modeller i udlandet der ligger uden for dette spænd.

Et elektrisk longboard koster typisk mellem 4.000 – 5.000 kr. Der findes dog mange modeller som enten koster mere eller mindre. Hos GreenRide sammenligner vi elektriske longboards i prisspændet 2.500 – 7.000 kr.

Det kan være svært at sige hvilket elektriske longboard der er bedst, da det afhænger af dine behov og præferencer. Det elektriske longboard “The Ultimate [BELT]” fra Roadsurfing er dog et meget godt bud, da det har Danmarks absolut bedste performance.

Om det er farligt eller ej at køre på et elektrisk longboard kan være svært at sige. Flere tal peger dog på at der er væsentligt flere alvorlige skader ved brug af longboards i forhold til traditionelle skateboards. Det skyldes dog mere typen af kørsel, herunder ekstrem downhill racing, og ikke selve boardet.

Simon J. Kammer

Forfatter:

Simon J. Kammer

Ansvarlig for el-skateboards

Simon har over 12 års erfaring på et skateboard, som el-skateboards i høj grad er inspireret af. Han har i den seneste tid dykket ned i el-skateboards efter han prøvede et.