El løbehjul Watt

Hvad er Watt

Watt er den enhed man bruger når man skal beskrive hvor meget strøm noget bruger pr. tidsenhed. Man bruger forkortelsen (W).

Måden hvorpå man regner ud hvor mange Watt noget bruger pr. tidsenhed, er ved at multiplicere Ampere og Volt. Formlen ser derfor sådan ud:

Ampere (A)  * Volt (V) = Watt (W)

Hvis du har et el løbehjul med 3000W, betyder dette at motoren benytter 3000W ved maksimalt strømforbrug, dette er altså kun ved acceleration den bruger maksimalt strømforbrug. Hvis man skal regne ud hvor længe man kan køre med dette Watt forbrug på sit el løbehjul skal man bruge følgende formel:

Watt (W)  /  Watt Hours (Wh) = Antal Timer

Normalt bruger man dog ikke det maksimale watt forbrug når man kører. Maksimal watt forbrug sker kun under acceleration, dette betyder også at man kan køre længere tid. Nedenfor ser du en vejledende graf på hvor mange watt der bruges under en køretur, hvor der accelereres ved start, derefter noget normal kørsel og til sidst standsning.

 

Som man kan se på grafen ovenfor bruger et el løbehjul væsentligt mindre strøm når der skal fastholdes en fart. 

Hvorfor købe et el løbehjul med høj motor Watt?

Det der er med el løbehjul der har motorer der kan benytte sig af mange watt er at de er kraftigere. Dette er både når det kommer til acceleration, men også topfart. 

Der findes el løbehjul med alle watt niveauer, men dem man ser typisk har en motor der kan benytte sig af ca. 350W – 700W. Disse el løbehjul kan kører med en topfart på mellem 20-30 km/t, hvoraf de fleste er begrænset til 20 km/t, hvilket er den maksimale tophastighed der er lovlig på offentlige veje i Danmark. Dette betyder derfor også at du gerne må kører med højere hastighed på privat grund.

Hvis man går lidt mere til ekstremen så kan man finde el løbehjul der har en motor der kan benytte sig af helt op til 3000W.

Greenride er reklamefinanseret

Hos Greenride bestræber vi os med at vise besøgende et bredt udvalg af produkter. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af produkter, som vi selv finder interessante.

Vi forsøger så vidt muligt at have et stort udvalg af produkter og holde os objektive til produkterne, for at give vores besøgende en god oplevelse når de handler gennem os.

Greenride modtager penge for at formidle kunder til forhandlere. De produkter som vises på siden er derfor reklamefinansierede. Dette er vi nød til for at kunne opretholde og fortsat drive siden.

Vi har ikke partnerskaber med alle udbydere, hvorfor vores sammenligning i nogle tilfælde ikke afspejler det samlede marked af udbydere i Danmark.

Rækkefølgen og fremhævningen af produkter kan være influeret af kommissionssatserne hos udbyderne.

Vi er udelukkende en sammenligningsside, og sælger derfor ikke selv produkter.

e-wheels efterårsudsalg

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Så tjek tilbud hos E-Wheels