El-løbehjul Watt

El-løbehjul med 350 W

El-løbehjul med 500 W

El-løbehjul med 800 W

El-løbehjul med 1000 W

El-løbehjul med 2000 W

El-løbehjul med 3000 W

Hvad er Watt?

Watt er den enhed man bruger når man skal beskrive hvor meget strøm noget bruger pr. tidsenhed. Man bruger forkortelsen (W).

Måden hvorpå man regner ud hvor mange Watt noget bruger pr. tidsenhed, er ved at multiplicere Ampere og Volt. Formlen ser derfor sådan ud:

Ampere (A)  * Volt (V) = Watt (W)

Hvis du har et el-løbehjul med 3000 W, betyder dette at motoren benytter 3000 W ved maksimalt strømforbrug, dette er altså kun ved acceleration den bruger maksimalt strømforbrug. Hvis man skal regne ud hvor længe man kan køre med dette Watt forbrug på sit el løbehjul skal man bruge følgende formel:

Watt (W)  /  Watt Hours (Wh) = Antal Timer

Normalt bruger man dog ikke det maksimale watt forbrug når man kører. Maksimal watt forbrug sker kun under acceleration, dette betyder også at man kan køre længere tid. Nedenfor ser du en vejledende graf på hvor mange watt der bruges under en køretur, hvor der accelereres ved start, derefter noget normal kørsel og til sidst standsning.

 

Som man kan se på grafen ovenfor bruger et el løbehjul væsentligt mindre strøm når der skal fastholdes en fart. 

Hvorfor købe et el-løbehjul med høj motor Watt?

Det der er med el-løbehjul der har motorer der kan benytte sig af mange watt er at de er kraftigere. Dette er både når det kommer til acceleration, men også topfart. 

Der findes el-løbehjul med alle watt niveauer, men dem man ser typisk har en motor der kan benytte sig af ca. 350-700 W. Disse el-løbehjul kan kører med en topfart på mellem 20-30 km/t, hvoraf de fleste er begrænset til 20 km/t, hvilket er den maksimale tophastighed der er lovlig på offentlige veje i Danmark. Dette betyder derfor også at du gerne må kører med højere hastighed på privat grund.

Hvis man går lidt mere til ekstremen så kan man finde el-løbehjul der har en motor der kan benytte sig af helt op til 3000 W.