El-løbehjul hastighed

El-løbehjul med en tophastighed på 20 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 25 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 30 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 40 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 45 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 50 km/t

Om El løbehjul hastighed

Det er ikke usædvanligt at finde el-løbehjul med forskellige tophastigheder.

Den typiske tophastighed på el-løbehjul i Danmark er 20 km/t. Dette skyldes nogle regler der er blevet indført for sikkerhedsmæssige årsager.

Dog finder man stadig el-løbehjul der kan køre hurtigere. Nogle el-løbehjul kommer med en topfart på 25 km/t, mens andre kan køre helt op til 50 km/t.

På grafen kan du se hvor hurtigt du vil komme frem med brug af el-løbehjul der kan køre henholdsvis 20, 25, 30, 40 og 50 km/t.

El-løbehjul hastighedsregler

Der er nogle regler i forhold til hastighed for el-løbehjul som er vigtige at kende til, hvis du gerne vil undgå at få dit få bøder eller få konfiskeret dit el-løbehjul af politiet.

Hvis du ønsker at køre på et el-løbehjul i trafikken i Danmark lyder reglen på 20 km/t med ren motorkraft, hvorimod hvis du kører på privatgrund, lejepladser eller off-road ruter må du typisk køre ligeså hurtigt du vil.

Mange el-løbehjul bliver produceret til at kunne køre langt hurtigere end 20 km/t., men i Danmark er der blivet indført en hastighedsgrænse for hvor hurtigt el-løbehjul må kunne køre, hvorfor mange af de el-løbehjul som du ser i Danmark, er blevet begrænset med hjælp af software til maksimalt at kunne køre 20 km/t.

Fartgrænsen på 20 km/t for el-løbehjul defineres som 20 km/t med ren motorkraft, det vil sige hvis du eksempelvis køre ned ad bakke og af den grund kommer op på mere end de 20 km/t får du ingen bøde. Men hvis el-løbehjulet derimod kan køre hurtigere end 20 km/t ved ren motorkræft kategoriseres det som ulovligt.

El-løbehjul lovlig hastighed

Den lovlige hastighed for el-løbehjul i Danmark er 20 km/t med ren motorkraft når det gælder kørsel i trafikken, hvis du ikke overholder denne regel du risikere at få dit el-løbehjul konfiskeret, og du vil kunne modtage en bøde på 1.000,- i følge sikkertrafik.

Hastighed for el-løbehjul på cykelstien

El-løbehjul der befinder sig på cykelstien må maksimalt kunne køre med en top hastighed på 20 km/t.

Hastighed for el-løbehjul uden for trafikken (off-road)

Når det kommer til fartgrænsen for el-løbehjul uden for trafikken, er der ingen regler for hvor hurtigt du må køre.

Hvor hurtigt kan et el-løbehjul køre?

Et el-løbehjul må maksimalt kunne køre 20 km/t med ren motorkraft på offentlige veje i Danmark. Men der findes el-løbehjul der kan køre langt hurtigere end dette.

Jonathan Martin Lara

skrevet af:

Jonathan Martín Lara

Ansvarlig for el-løbehjul

Jonathan Martín Lara er en teknologi entusiast med meget erfaring indenfor el-løbehjul.