Greenride er reklamefinansieret

El-løbehjul hastighed

El-løbehjul med en tophastighed på 20 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 25 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 30 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 40 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 45 km/t

El-løbehjul med en tophastighed på 50 km/t

Om El-løbehjul hastighed

Det er ikke usædvanligt at finde el-løbehjul med forskellige tophastigheder, når du handler online.

I Danmark må el-løbehjul maksimalt kunne køre 20 km/t med ren motorkraft for at være godkendt til trafik, så du lovligt kan bruge dem på vejene. Disse regler er indført af sikkerhedsmæssige årsager. Alligevel vælger mange stadig at købe el-løbehjul, der kan køre hurtigere end de tilladte 20 km/t med ren motorkraft.

Du skal dog være opmærksom på at straffen for at køre på et el-løbehjul, der kan køre hurtigere end de tilladte 20 km/t på offentlige veje i Danmark, er typisk konfiskering af el-løbehjulet samt en bøde på 1.000 kr.

Derudover vil din ansvarsforsikring heller ikke dække i tilfælde af skader du påføre andre samt andres genstande, hvorfor det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse at køre på et ulovligt el-løbehjul.

Men da det stadig er lovligt at bruge el-løbehjul, der kan køre for stærkt, på privat grund samt at købe dem, vil du opleve, at du kan finde mange el-løbehjul, der kan køre hurtigere end de tilladte 20 km/t, når du shopper online.

El-løbehjul hastighedsregler

Der er nogle regler i forhold til hastighed for el-løbehjul som er vigtige at kende til, hvis du gerne vil undgå at få dit få bøder eller få konfiskeret dit el-løbehjul af politiet.

Hvis du ønsker at køre på et el-løbehjul i trafikken i Danmark lyder reglen på 20 km/t med ren motorkraft, hvorimod hvis du kører på privatgrund, lejepladser eller off-road ruter må du typisk køre ligeså hurtigt du vil.

Mange el-løbehjul bliver produceret til at kunne køre langt hurtigere end 20 km/t., men i Danmark er der blivet indført en hastighedsgrænse for hvor hurtigt el-løbehjul må kunne køre, hvorfor mange af de el-løbehjul som du ser i Danmark, er blevet begrænset med hjælp af software til maksimalt at kunne køre 20 km/t.

Fartgrænsen på 20 km/t for el-løbehjul defineres som 20 km/t med ren motorkraft, det vil sige hvis du eksempelvis køre ned ad bakke og af den grund kommer op på mere end de 20 km/t får du ingen bøde. Men hvis el-løbehjulet derimod kan køre hurtigere end 20 km/t ved ren motorkræft kategoriseres det som ulovligt.

El-løbehjul lovlig hastighed

Den lovlige hastighed for el-løbehjul i Danmark er 20 km/t med ren motorkraft når det gælder kørsel i trafikken, hvis du ikke overholder denne regel kan du risikere at få dit el-løbehjul konfiskeret, og du vil kunne modtage en bøde på 1.000,- i følge sikkertrafik.

Hastighed for el-løbehjul på cykelstien

El-løbehjul der befinder sig på cykelstien må maksimalt kunne køre med en tophastighed på 20 km/t.

Hastighed for el-løbehjul uden for trafikken (off-road)

Når det kommer til fartgrænsen for el-løbehjul uden for trafikken, er der ingen regler for hvor hurtigt du må køre.

Hvor hurtigt kan et el-løbehjul køre?

Et el-løbehjul må maksimalt kunne køre 20 km/t med ren motorkraft på offentlige veje i Danmark. Men der findes el-løbehjul der kan køre langt hurtigere end dette.

Jonathan Martin Lara

skrevet af:

Jonathan Martín Lara

Ansvarlig for el-løbehjul

Jonathan Martín Lara er en teknologi entusiast med meget erfaring indenfor el-løbehjul.