El løbehjul Hastighed

Om El løbehjul hastighed

Det er ikke usædvanligt at finde el-løbehjul med forskellige tophastigheder.

Den typiske tophastighed på el-løbehjul i Danmark er 20 km/t, dette er grundet nogle regler der er blevet indført, grundet sikkerhedsmæssige årsager.

Dog finder man stadig el-løbehjul der kan køre hurtigere. Nogle el-løbehjul kommer med en topfart på 25 km/t, mens andre kan køre helt op til 50 km/t.

På grafen kan du se hvor hurtigt du vil komme frem med brug af el-løbehjul der kan køre henholdsvis 20, 25, 30, 40 og 50 km/t.

El-løbehjul regler hastighed

Der er mange forskellige regler for el løbehjul når det gælder hastighed, for eksempelvis er der forskel på hvor du køre henne. 

Hvis du eksempelvis køre i trafikken lyder reglen på 20 km/t med ren motorkraft, hvorimod hvis du køre på privatgrund, lejepladser eller off-road må du typisk køre ligeså hurtigt du vil. 

Mange el-løbehjul bliver produceret til at kunne køre langt hurtigere end 20 km/t., men i Danmark er der blivet indført en maksimal hastighedsgrænse for hvor hurtigt el-løbehjul må køre.

Fartgrænsen på 20 km/t for el-løbehjul defineres som 20 km/t med ren motorkraft, det vil sige hvis du eksempelvis køre ned ad bakke og af den grund kommer op på mere end de 20 km/t får du ingen bøde. Men hvis el-løbehjulet derimod kan køre hurtigere end 20 km/t ved ren motorkræft kategoriseres det som ulovligt. 

El-løbehjul lovlig hastighed

Den lovlige hastighed for el-løbehjul er 20 km/t med ren motorkraft når det gælder trafikken, hvis du ikke overholder denne regel kan det medføre at el-løbehjulet kan blive konfiskeret, og du vil kunne modtage en bøde på 1.000,- i følge sikkertrafik.

Hastighed for el-løbehjul på cykelstien

El-løbehjul der befinder sig på cykelstien må maksimalt kunne køre med en top hastighed på 20 km/t.

Hastighed for el løbehjul uden for trafikken (off-road)

Når det kommer til fartgrænsen for el-løbehjul uden for trafikken, er der ingen regler for hvor hurtigt du må køre.

Jonathan Martin Lara

skrevet af:

Jonathan Martín Lara

Ansvarlig for el-løbehjul

Jonathan Martín Lara er en teknologi entusiast med meget erfaring indenfor el-løbehjul.

Greenride er reklamefinanseret

Hos Greenride bestræber vi os med at vise besøgende et bredt udvalg af produkter. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af produkter, som vi selv finder interessante.

Vi forsøger så vidt muligt at have et stort udvalg af produkter og holde os objektive til produkterne, for at give vores besøgende en god oplevelse når de handler gennem os.

Greenride modtager penge for at formidle kunder til forhandlere. De produkter som vises på siden er derfor reklamefinansierede. Dette er vi nød til for at kunne opretholde og fortsat drive siden.

Vi har ikke partnerskaber med alle udbydere, hvorfor vores sammenligning i nogle tilfælde ikke afspejler det samlede marked af udbydere i Danmark.

Rækkefølgen og fremhævningen af produkter kan være influeret af kommissionssatserne hos udbyderne.

Vi er udelukkende en sammenligningsside, og sælger derfor ikke selv produkter.

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Så tjek tilbud hos E-Wheels