Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin

Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022
Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022

I denne artikel kan du læse om hvorvidt en robotstøvsuger kan køre over dørtrin. Derudover vil du få indblik i hvilke dørtrin robotstøvsugere har nemmest ved at komme over og hvor højt dit dørtrin må være.

Kan alle robotstøvsugere køre over dørtrin?

Nej, det er ikke alle robotstøvsugere der kan køre over dørtrin. Nogle kan komme over lave dørtrin og andre kan komme over høje dørtrin. Problemet er hvis den ikke kan komme over risikere man at robotstøvsugeren kan sætte sig fast og dermed ikke gøre rent.

Hvilke robotstøvsugere kan køre over dørtrin?

Som sagt er det ikke alle robotstøvsugere der kan køre over dørtrin. Men iRobot har vist sig for at være meget exceptionelle til at køre over dørtrin. Modeller som iRobot Roomba i3 plus, i7 Plus og S9 Plus kan alle klare dørtrin mellem 1,5 cm og 2 cm. 

Men det er ikke kun iRobot der er gode til dette. Mærker som Neato og Ecovacs har også vist at de kan lave robotstøvsugere der kan konkurrere med iRobot når det kommer til at køre over dørtrin. 

Hvorfor er det vigtigt at robotstøvsugeren kan køre over dørtrin?

Hvis man gerne vil slippe helt for rengøringen, så skal robotstøvsugeren også kunne rengøre hele hjemmet. 

Da flere og flere robotstøvsuger-fabrikanter nu om dage udstyrer deres robotstøvsugere med funktioner der gør det muligt for robotten at vide hvilket rum den er i. Er det blevet vigtigt at de også kunne komme over dørtrin.

Så vil du gerne slippe for at løfte din robotstøvsuger over hvert dørtrin kan det måske være vigtigt at kigge efter hvor høje dørtrin den kan køre over inden.

Hvad gør jeg hvis mine dørtrin er for høje for robotstøvsugeren

Hvis du allerede har købt en robotstøvsuger, og nu har fundet ud af at den ikke kan køre over dørtrinnene i dit hjem, så har vi nogle mulige løsninger til dit problem.

Rampe til dørtrin og niveauskift?

Hvis din robotstøvsuger ikke kan køre over dine dørtrin eller du måske har et niveauskift i dit hjem, kan en rampe måske være svaret på problemet.

Med en rampe eller måske bare et vinklet stykke træ, kan det ofte være nok.

Med denne løsning kan du stadig bruge skemalægning funktionen, der gør det muligt for robotten at gøre rent mens du ikke er hjemme.

Eventuelt løfte robotstøvsugeren fra rum til rum

Hvis du ikke bryder dig om at have en rampe over hvert af dine dørtrin kan man altid bare løfte robotstøvsugeren over. Den største ulempe ved dette er dog at robotstøvsugeren stadig kan sætte sig fast over dørtrin, men også at du skal være hjemme for at løfte den over.

Du vil med denne løsning miste muligheden for at komme hjem til et rent hjem, da robotstøvsugeren ikke kan klare alle dine rum uden du er der til at løfte den over.

Kan man fjerne dørtrin?

Hvis du gerne vil undgå at løfte den fra rum til rum og ikke synes en rampe er den bedste mulighed. Så kan du altid bare fjerne dine dørtrin.

Du skal dog være forsigtig. Nogle gange er gulvet ikke lavet helt under, så spørg altid en håndværker til råds inden du går i gang, da det kan blive dyrt og grimt, hvis du ødelægger dine dørtrin.

Med denne løsning, bliver det muligvis dyre end de to andre muligheder, men dette er også den bedste løsning for robotten. Dog kan det måske bedre betale sig at købe en ny robotstøvsuger der kan køre over dørtrin uden problemer.

Greenride er reklamefinanseret

Hos Greenride bestræber vi os med at vise besøgende et bredt udvalg af produkter. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af produkter, som vi selv finder interessante.

Vi forsøger så vidt muligt at have et stort udvalg af produkter og holde os objektive til produkterne, for at give vores besøgende en god oplevelse når de handler gennem os.

Greenride modtager penge for at formidle kunder til forhandlere. De produkter som vises på siden er derfor reklamefinansierede. Dette er vi nød til for at kunne opretholde og fortsat drive siden.

Vi har ikke partnerskaber med alle udbydere, hvorfor vores sammenligning i nogle tilfælde ikke afspejler det samlede marked af udbydere i Danmark.

Rækkefølgen og fremhævningen af produkter kan være influeret af kommissionssatserne hos udbyderne.

Vi er udelukkende en sammenligningsside, og sælger derfor ikke selv produkter.

e-wheels efterårsudsalg

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Så tjek tilbud hos E-Wheels