Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?

Robotstøvsuger kører over et dørtrin
Indholdsfortegnelse

I denne artikel kan du læse om, hvorvidt en robotstøvsuger kan køre over dørtrin. Derudover vil du få indblik i, hvilke robotstøvsugere der har nemt ved at køre over dørtrin, og hvor høje dine dørtrin må være.

Kan alle robotstøvsugere køre over dørtrin?

De fleste moderne robotstøvsugere kan køre over dørtrin på op til 20 millimeter svarende til 2 centimeter. Evnen til at køre over dørtrin afhænger af modellen og kan variere.

Nogle modeller er bedre designet til at klare dørtrin end andre, så det kan være en fordel at vælge en model, der kan håndtere dine dørtrin.

Hvis robotstøvsugeren ikke kan køre over dine dørtrin, risikerer du, at den sætter sig fast og dermed bliver afbrudt under rengøringen.

Hvilke robotstøvsugere kan køre over dørtrin?

Robotstøvsugere fra iRobot har vist sig at være exceptionelle til at køre over dørtrin sammenlignet med andre robotstøvsugere på markedet.

Modeller som iRobot Roomba i3, i7 og S9+ kan alle klare dørtrin mellem 1,5 cm og 2 cm.

Men det er ikke kun iRobot, der er gode til dette.

Mærker som Neato og Ecovacs har også vist, at de kan lave robotstøvsugere, der kan konkurrere med iRobot, når det kommer til at køre over dørtrin.

Hvorfor er det vigtigt at robotstøvsugeren kan køre over dørtrin?

Hvis man gerne vil slippe helt for rengøringen, skal robotstøvsugeren også kunne rengøre hele hjemmet.

Da flere og flere robotstøvsugerfabrikanter nu om dage udstyrer deres robotstøvsugere med funktioner, der gør det muligt for robotten at vide, hvilket rum den er i, er det blevet vigtigt, at de også kan komme over dørtrin.

Hvis du gerne vil undgå at skulle løfte din robotstøvsuger over hvert dørtrin, kan det måske være vigtigt at kigge efter, hvor høje dørtrin den kan køre over.

Hvad gør jeg hvis mine dørtrin er for høje for robotstøvsugeren?

Hvis du allerede har købt en robotstøvsuger og nu har fundet ud af, at den ikke kan køre over dørtrinnene i dit hjem, så har vi nogle mulige løsninger til dit problem.

Rampe til dørtrin og niveauskift?

Hvis din robotstøvsuger ikke kan køre over dine dørtrin, eller hvis du måske har niveauskift i dit hjem, kan en rampe måske være svaret på problemet.

Med en rampe eller måske bare et vinklet stykke træ kan det ofte være tilstrækkeligt.

Med denne løsning kan du stadig bruge skemalægningsfunktionen, der gør det muligt for robotten at gøre rent, mens du ikke er hjemme.

Eventuelt løfte robotstøvsugeren fra rum til rum

Hvis du ikke bryder dig om at have en rampe over hvert af dine dørtrin, kan du altid bare løfte robotstøvsugeren over.

Den største ulempe ved dette er dog, at robotstøvsugeren stadig kan sætte sig fast over dørtrin, og du skal også være hjemme for at løfte den over.

Du vil med denne løsning miste muligheden for at komme hjem til et rent hjem, da robotstøvsugeren ikke kan klare alle dine rum uden, at du er der til at løfte den over.

Kan man fjerne dørtrin?

Hvis du gerne vil undgå at løfte robotstøvsugeren fra værelse til værelse og ikke synes, at en rampe er den smarteste løsning, kan du også fjerne dine dørtrin.

Du skal dog være forsigtig. Nogle gange er gulvet ikke lavet helt jævnt under, så spørg altid en håndværker til råds, inden du går i gang, da det kan blive dyrt og grimt, hvis du ødelægger dine dørtrin.

Dørtrin sikrer også, at der ikke opstår træk under døren, når den står lukket.

Hvis du vælger denne løsning, bliver det muligvis dyrere end de to andre muligheder, men det kan muligvis være den bedste løsning for robotten.

Dog kan det måske bedre betale sig at købe en ny robotstøvsuger, der kan køre over dørtrin uden problemer.

Om forfatteren
Picture of Jonathan Martín Lara
Jonathan Martín Lara

I løbet af det sidste år har jeg undersøgt markedet for el-løbehjul grundigt og hjulpet hundredevis med at finde det rette el-løbehjul.

Se min guide til de bedste el-løbehjul.

Du er velkommen til at kontakte mig når som helst på: [email protected]