Kan en robotstøvsuger køre uden om hundelort?

Robotstøvsuger kører gennem hundelort mens hund kigger på
Indholdsfortegnelse

I denne artikel kan du læse om hvorvidt en robotstøvsuger kan køre uden om hundelort. Læs hvilke der kan og hvordan der virker.

Kan alle robotstøvsugere køre uden om hundelort?

Nej, ikke alle robotstøvsugere kan køre uden om hundelort. Det bliver dog mere og mere standard for robotstøvsugere. Dog ligger prisen på disse oftest over 4.000 kr, da sensorerne og udviklingen af teknologien og billedgenkendelsen kan være dyre.

Hvilke robotstøvsugere kan køre uden om hundelort?

Dem der har vist sig for at være de bedste til netop dette er iRobot. Alle modeller efter iRobot i3 kommer med en funktion de kalder P.O.O.P.

P.O.O.P gør det muligt for robotstøvsugeren at genkende hundelorten og derefter køre uden om den.

Flere og flere begynder at have denne funktion, men hvis man skal tage et sikkert valg er det iRobots robotstøvsugere man skal have.

Hvorfor kan det være en god ide at vælge en robotstøvsuger der kan køre uden om hundelort?

Hvis du har husdyr, såsom en hund som er alene hjemme meget af dagen kan det være klogt. Det kan være hunden har fået noget den ikke kan tåle og derfor laver et uheld på gulvet.

Før i tiden hørte man tit om at folk kom hjem til deres hund og robotstøvsuger, hvor hunden har lagt en hundelort og derefter havde robotstøvsugeren smurt det ud over hele gulvet, samt gulvtæpper.

Så spørgsmålet er om det er værd at tage chancen, eller om man skal købe en med denne funktion i stedet for.

Hvordan virker det så?

Robotten benytter sig af både kamera, laser men også deep learning og billedegenkendelse.

Sensorer der gør det muligt

iRobot kom frem til at ved hjælp af et kamera og laser kan robotten se sine omgivelser og derefter navigere uden om. Det er altså ikke kun til hundelort det virker. funktion bruges også til ledninger og våde pletter.

Deep learning og billedgenkendelse

Ved hjælp af en deep learning algoritme hvor man har givet robotten en masse billeder. Har robotten gennem en lang periode lært hvordan en hundelort ser ud.

Teknologien bliver også bedre og bedre. Ved at give robotten flere og flere billeder at genkende fra, bliver dens billedgenkendelse bedre og bedre. Så selvom du køber en nu vil din robot nu vil den blive klogere hver gang du opdatere den.

Om forfatteren
Picture of Jonathan Martín Lara
Jonathan Martín Lara

I løbet af det sidste år har jeg undersøgt markedet for el-løbehjul grundigt og hjulpet hundredevis med at finde det rette el-løbehjul.

Se min guide til de bedste el-løbehjul.

Du er velkommen til at kontakte mig når som helst på: [email protected]

Du vil måske også kunne lide...