Kan en robotstøvsuger køre i mørke

Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022
Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022

I denne artikel vil du lære om hvordan robotstøvsugere kan navigere i mørke. Du vil få indblik i hvilke sensorer der bruges og robotstøvsugeren gør ligeså godt rent mens der er mørkt.

Hvordan navigere robotstøvsugere i mørke?

Nogle robotstøvsugere navigere helt tilfældigt ved hjælp af en algoritme der fortæller robotstøvsugeren hvilken retning den skal vende sig til når den rammer en væg.

Andre bruger sensorer til at scanne rummet, så de kan kortlægge og rengøre bedst muligt. 

Begge disse metoder kan bruges til at gøre rent i mørke.

Hvilke sensorer gør det muligt for den at køre i mørke?

Modsat til de robotstøvsugere der bruger tilfældighedsmetoden har nogle nemlig valgt at bruge sensorer. Disse sensorer er følgende:

  • Kamera
  • Lidar

Med en blanding mellem lidar og kamera laver nogle robotstøvsugere nu om dage kortlægning af dine rum. Dette giver robotstøvsugeren mulighed for at gøre det pågældende rum bedst muligt rent. 

Derudover kan en robotstøvsuger med lidar teknologien også se i mørke.  Lidar er nemlig en laser der kan måle sig frem og tilbage til genstande og dermed regne sig frem til hvor den er i rummet. Dertil kan den også se hvis der ligger ting på jorden den skal undgå.

Kan alle robotstøvsugere køre i mørke?

Ja, alle robotstøvsugere kan køre og navigere i mørke. Der er bare nogle der bedre til det end andre. Dette er fordi at det er meget forskelligt fra robotstøvsuger til robotstøvsuger hvordan de navigere. 

Som tidligere nævnt er der nogle der bruger tilfældighedsmetoden hvilket vi har fundet frem til ikke er lige så god til at gøre rent som dem med kamera og lidar.