El løbehjul regler 2022

Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022
Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022

– I dette blogindslag vil du få et nemt og detaljeret overblik over alle nye og gamle el løbehjul regler

1. Man må maks. køre 20 km/t

Under dansk lovgivning må maksimalt køre 20 km/t på et el løbehjul, dette gælder dog kun hvis du kører på offentlige veje.

Når du kører på dit el løbehjul skal du følge de samme love som cyklister skal, det vil sige du skal blive på cykelstien. Du må derudover ikke køre 2 på et el løbehjul

Note: Hvis dit el løbehjul kan kører f.eks. 30 km/t og det er begrænset til 20 km/t er det stadig ikke lovligt ifølge dansk lov.

20 km/t

2. Man skal være 15 år

aldersgrænsen for at køre på el løbehjul i trafikken er 15 år. Der er dog nogle undtagelser, så læs endelig med.

Hvis du derimod er under 15 år må du ikke køre i trafikken, medmindre du er under opsyn af en voksen på minimum 18 år.

Hvis politiet stopper dig i trafikken på et el-løbehjul og du er under 15 år, vil du ikke modtage nogen bøde, da du er under 15 – dog vil dine forældre blive kontaktet og kan risikere at få påført en bøde pga. dig.

Du må som 15-årig gerne køre på egen privat grund samt skiltede opholdsområder alene.

aldersgrænse

3. Man skal have lygter på

Når du køber et el løbehjul skal du være sikker på at der enten er eller kan monteres lygter.

Siden man skal følge loven for cykler, skal der også være lygter på dit el løbehjul. Dog kan man nøjes med røde reflekser til bagsiden af el løbehjulet.

Note: Lygter skal altid være tændt, også selvom du kører om dagen.

lygter

4. Man skal have hjelm på

Spørgsmålet er, skal man bruge hjelm på el løbehjul? Svaret er JA, man skal ifølge dansk lovgivning have hjelm på fra den 1. januar 2022.

Denne beslutning er lavet efter at flere kommer til skade på el løbehjul og derfor vil cykelhjelm på el løbehjul mindske alvorlige ulykker på cykelstierne.

  • Færre alvorlige ulykker
  • Godt forbillede for nye generationer
hjelm

5. El løbehjulet skal være CE-godkendt

Hvis du skal have lov til at køre på de danske veje, skal dit el løbehjul være CE-godkendt. At have denne godkendelse betyder at el løbehjulet overholder EU standarder for kvalitet og produktion. 

Med CE-godkendte el løbehjul ved du på forhånd at du får god kvalitet, hvilket er godt at have når det skal bruges som transportmiddel.

Note: Dit el løbehjul må maksimalt være 1,2 meter højt, 70 cm langt og veje maks. 25 kg. Overholdes det ikke, kan man risikere en bøde.

CE-godkendt

Hvad er de nye regler for el løbehjul i 2022?

Fra den 1 januar 2022 vil det blive lovkrav at bruge hjelm under kørsel af el løbehjul. Selvom det ikke er lovgivning at have det på cykel, er det blevet besluttet for din sikkerhed at det nu bliver lovkrav.

Fremover vil det så forhåbentligt også fører til mere sikkerhed for brugere af el løbehjul og andre i trafikken.

Regler

Husk forsikringen til dit el løbehjul.

Nu hvor du har styr på reglerne for kørsel på el løbehjul er det også vigtigt du får styr på forsikring, så du ikke ender med en dyr regning.

Du tænker nok at din ulykkeforsikring dækker dig, men det er ikke altid tilfældet. Derfor er det vigtigt at du tjekker med din forsikringsudbyder. Dette skal du gøre for ikke at ende med at skulle betale for skaderne ved ulykke eller ved ulovlig kørsel. 

Husk at det altid er klogt at være forsikret, hvis du kører ind i siden på en dyr bil kan du ende med at stå for hele regningen selv uden forsikring.

Bøder ved overtrædelse af regler.

Vi har nævnt flere gange at det kan ende med en bøde hvis du ikke følger reglerne eller du bliver opdaget i brud på reglerne. Derfor kan du hurtigt for et overblik hvis du læser nedenfor.

  • Kørsel uden hjelm 1500 kr.
  • Fortovskørsel 700 kr.
  • Kørsel uden at give tegn ved sving eller stop 700 kr.
  • Mangel på belysning eller reflekser 700 kr.
  • Kørsel med passagerer 700 kr. hver
  • Kørsel overfor rødt 1.000 kr.
  • Brug af mobil under kørsel 1.000 kr.
  •  Påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer 2.000 kr. og anden gang 4.000 kr.

På udkig efter et lovligt el-løbehjul?

E-Wheels E2S V2

E-Wheels​ E2S V2

2.390,-

Xiaomi Mi 1S

Xiaomi Mi 1S Nordic Edition

3.284,-

GoFast Pro

GoFast Pro

4.995,-

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Man skal i danmark faktisk kun være 15 år for at køre alene, men hvis du er under 18 år gammel skal du have en ledsager med som er myndig. Dog kan personer under 15 år stadig køre udene ledsager på privat grund.

Ja man skal som hovedregel altid have hjelm på ifølge dansk lovgivning. Men hvis du kører på egen grund er det dit eget valg, dog mener vi at det er nødvendig for god sikkerhed.

Hvis du ikke følger færdselsreglerne på el-løbehjul kan du risikere at få bøder helt op til 2.000 kr. Så få styr på reglerne ved hjælp af vores side inden du køber.

Jonathan Martin Lara

skrevet af:

Jonathan Martín Lara

Ansvarlig for el-løbehjul

Jonathan Martín Lara er en teknologi entusiast med meget erfaring indenfor el-løbehjul.

Greenride er reklamefinanseret

Hos Greenride bestræber vi os med at vise besøgende et bredt udvalg af produkter. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af produkter, som vi selv finder interessante.

Vi forsøger så vidt muligt at have et stort udvalg af produkter og holde os objektive til produkterne, for at give vores besøgende en god oplevelse når de handler gennem os.

Greenride modtager penge for at formidle kunder til forhandlere. De produkter som vises på siden er derfor reklamefinansierede. Dette er vi nød til for at kunne opretholde og fortsat drive siden.

Vi har ikke partnerskaber med alle udbydere, hvorfor vores sammenligning i nogle tilfælde ikke afspejler det samlede marked af udbydere i Danmark.

Rækkefølgen og fremhævningen af produkter kan være influeret af kommissionssatserne hos udbyderne.

Vi er udelukkende en sammenligningsside, og sælger derfor ikke selv produkter.

e-wheels efterårsudsalg

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Så tjek tilbud hos E-Wheels