Vedligeholdelse af el-løbehjul

Vedligeholdelse af el-løbehjul
Indholdsfortegnelse

Vedligeholdelse af el løbehjul er en ting de færreste gør meget ud af, men hvis du gerne vil vide hvordan du skal opbevare dit el løbehjul, behandle det for at forbedre livscyklusen af batterierne samt lære hvordan du rengøre dit el løbehjulet optimalt og meget mere, så har vi samlet alt information du har brug for at vide et sted. Så du kan få mest muligt ud af dit el løbehjul.

Opbevaring

Opbevaring af el-løbehjul

Når det kommer til opbevaring af dit el løbehjul, er det bedst at opbevare det tørt og køligt, når det ikke er i brug, da det ikke er beregnet til brug i fugtige områder.

Derudover har el løbehjul heller ikke godt af høje temperature i længere tid, tag derfor eventuelt dit el-løbehjul med indenfor, når du er færdig med at benytte det, for at undgå opbevaring i direkte sollys.

Opbevar ikke el løbehjulet uden for temperature af 10-50° Celsius i en længere periode, da dette kan beskadige batterierne.

Rengøring

Rengøring af el-løbehjul
Hvis dit el-løbehjul bliver beskidt, kan du rengøre det med en fugtig klud. Sørg for, at el-løbehjulet er slukket, inden du begynder at rengøre det, og at indgange til elektronik er tildækket imens, så el løbehjulet ikke tager imod vand og forårsager problemer med elektronikken.

Inden du går igang med kluden, kan du eventuelt børste det værste snavs af med en stiv børste. Undgå stål børster, da dette kan ridse el-løbehjulet.

Bemærk: Brug ikke alkohol, gas, petroleum, benzin, kerosin eller andre ætsende opløsningsmidler som rengøringsmiddel til el løbehjulet, da disse kan beskadige el løbehjulets ydre og indre dele. Undgå også højtryksrenser og rindende vand.

Vedligeholdelse af batterier

Vedligeholdelse af batteri

Vedligeholdelse af batterier kan være en svær videnskab og det er ikke alle der går op i det. Men for maksimal ydeevne af batterierne, er der nogle tricks du kan gøre brug af som vi har listet nedenfor:

  • Udsæt ikke el-løbehjulet for meget høje temperature i længere tid dvs. over 50° Celsius, da dette kan beskadige batterierne, efterlad derfor ikke el-løbehjulet i bilen på en varm sommerdag og hold afstand til åben ild og andre varmekilder, der kan være med til at beskadige batteriet.
  • Udsæt ikke el løbehjulet for stærk kulde under frysepunktet eller frost i længere tid dvs. under 0° Celsius, da dette kan beskadige batterierne.
  • Undlad at overoplade og aflade batteriet, da dette kan mindske batteriets levetid.
  • Sørg for at oplade batteriet med jævne mellemrum, for ikke at beskadig batteriet gemmen lav spænding.
  • Sørg for at oplade batteriet inden det løber helt tør for strøm, så beskadiges battericellerne ikke ligeså meget.
  • Både stærk varme og klude kan aflede batterierne. Batterilevetiden forværres hvis du køre på el løbehjulet udenfor temperaturområdet 15-25° Celsius. Dette er normalt for alle batterier.
  • Brug kun den originale lader eller en officiel lader, udskiftet lader, da forskellige batterier typisk kræver forskellige oplader. Hvis du bruger en oplader som ikke er beregnet til batteriet kan dette skade batteriet.
  • Lad værre med at forsøge på at skille batteripakken ad, og lad profesionelle håndtere dette.

Vedligeholdelse af bremse

Bremse til el-løbehjul

Vedligeholdelse af bremse til el løbehjul
Tjek regelmæssigt bremseklodserne for slidtage, når bremsekloderserne er slidt ned til 1,3 mm skal de udskiftes for sikker kørsel.

Undgå at bruge unødvendig kraft på at bremse, da dette hurtigere slider bremseklodserne.

Nogle el-løbehjul kommer med regenerativ bremse system så de regenerer strøm når du slipper speederoen, disse el løbehjuls bremser holder ofte i længere tid, og skal derfor ikke skiftes ligeså ofte.

Vedligeholdelse af hjul

For sikker kørsel, bør du regelmæssigt tjekke hjulene for slid.

Hvis du har el løbehjul med luftfyldte dæk, bør du holde øje med at der er tilstrækkeligt med luft i, da det gør at hjulene holder længere.

Vedligeholdelse af lejer

Vedligeholdelse af kuglelejer

Tjek lejerne regelmæssigt for slidtage. Hop ikke på el løbehjulet, da dette kan beskadige lejerne. På nogle el løbehjul er det ofte en god idé at smøre lejerne, men det er ikke alle, da mange har forseglede og støvtætte lejer.

Vedligeholdelse af skruer og andre dimser

Skruetrækker

Sørg for at alle skurer er spændt godt fast, så undgår du farlige situationer. Det anbefales ligeledes at smøre bevægelige dele regelmæssigt, så du får den bedste køreoplevelse.

 

Om forfatteren
Picture of Jonathan Martín Lara
Jonathan Martín Lara

I løbet af det sidste år har jeg undersøgt markedet for el-løbehjul grundigt og hjulpet hundredevis med at finde det rette el-løbehjul.

Se min guide til de bedste el-løbehjul.

Du er velkommen til at kontakte mig når som helst på: [email protected]

Du vil måske også kunne lide...