Hvor meget strøm bruger en robotstøvsuger?

Illustration af robotstøvsuger der oplader
Indholdsfortegnelse

Er robotstøvsugere grønne eller bruger de for meget strøm. I denne artikel får du svar på hvor meget strøm en robotstøvsuger bruger.

Fokus på at reducere strømforbruget

Eftersom strøm bliver dyre og dyre og vi arbejder på at bygge en mere grøn fremtid, begynder mange at tænke på hvordan de kan gøre deres del.

Mange skifter normale glødepærer ud med LED pære, eller skruer ned for varmen til et lavere niveau. Men der er også andre der kigger på at gøre deres hjem mere smart og mere energivenligt, med hus robotter.

Da robotstøvsugere kan se hvor rent der er, lader de også være med at kører over dele af hjemmet flere gange, hvilket kan resultere i at de bruger mindre strøm.

Længere nede i artiklen får du det fulde svar på om robotstøvsugere bruger mindre strøm end en almindelig støvsuger

Bruger robotstøvsugere meget strøm?

Dette kommer selvfølgelig an på hvilken robotstøvsuger man vælger.

De fleste robotstøvsugere nu til dags bruger mellem 20W – 40W per opladning. Dette betyder også at de er meget energivenlige. Dog bruger robotstøvsugere også strøm når de ikke gør rent. Dette kalder vi for standby strømforbrug. En iRobot Roomba bruger ca. 3.5W når den er på standby mode.

For at sætte perspektiv på hvor lidt strøm dette er, kan vi sammenligne 60 min støvsugning af en robotstøvsuger med ca. 2-3 min mikrobølgeovns brug.

Hvor meget strøm bruger en robotstøvsuger i forhold til en almindelig støvsuger?

Vi har fastsat at en robotstøvsuger bruger mellem 20 og 40W, men hvor meget bruger en almindelig støvsuger? En almindelig støvsuger bruger betydeligt mere strøm. De kan bruge helt op til 900W, hvilket betyder at de bruger et sted mellem 20 og 45 gange mere strøm end en robotstøvsuger.

Så for at svare på om robotstøvsugere er mere energivenlige og grønnere end almindelige støvsuger, så er svaret: JA betydelig mere grønne.

Hvad koster det i strøm at have en robotstøvsuger?

Selvom priserne på el er steget voldsomt meget de seneste par år. Kan en støvsugning ikke rigtig mærkes på el regningen.

Hvis man tager udgangspunkt i en el-pris på 3,5 kroner per kWh. Koster en støvsugning med en almindelig støvsuger som bruger 750W pr. time cirka 2,63 kroner per time. Hvorimod en robotstøvsuger med 180 min. støvsugning og syv dages standby-mode kun bruger cirka 3 kroner .

Dette virker måske ikke som en stor forskel, og det er det heller ikke. Men taget i betragtning at man ikke bruger tiden på at støvsuge selv og at robotstøvsugeren kan klare det bedre. Så vil vi mene at det alligevel godt kan betale sig.

Om forfatteren
Picture of Jonathan Martín Lara
Jonathan Martín Lara

I løbet af det sidste år har jeg undersøgt markedet for el-løbehjul grundigt og hjulpet hundredevis med at finde det rette el-løbehjul.

Se min guide til de bedste el-løbehjul.

Du er velkommen til at kontakte mig når som helst på: [email protected]