Kan en robotstøvsuger køre på flere etager

Illustration af multi level hus med robotstøvsugere
Indholdsfortegnelse

I denne artikel vil du få svar på hvorvidt en robotstøvsuger kan klare flere etager. Derudover få en beskrivelse omkring Smart Mapping, samt sensorer der gør det muligt.

Robotstøvsuger til flere etager?

Ikke alle hjem er på et plan. Dette betyder også at robotstøvsugeren ikke kan gøre rent i hele hjemmet uden hjælp. Man bliver derfor nødt til at flytte robotstøvsugeren til næste etage for at den kan foretage støvsugning der.

Nedenfor får du svar på, om man kan flytte robotstøvsugeren, hvordan Smart Mapping og om alle robotstøvsugere kan flyttes til flere etager.

Kan man flytte en robotstøvsuger?

Det korte svar er ja, men det er ikke alle robotstøvsugere der ved hvor de er så snart du løfter den. Dette er fordi at nogle robotstøvsugere kører på en algoritme der fortæller robotstøvsugeren hvilken retning den skal køre så snart den rammer på et møbel eller en væg. Dette betyder at den ikke kan regne sig frem til hvornår den er færdig hvis man flytter den. Dog vil robotten stadig blive ved med at gøre rent til den tror den er færdig.

Andre bruger sensorer til at kortlægge. Derudover ved de også hvor de er, også selvom den kommer til et nyt rum eller etage.

Hvad er Smart Mapping?

Smart Mapping er en avanceret funktion, der gør det muligt for en robotstøvsuger at oprette detaljerede kort over hjemmets forskellige rum og etager.

Med brug af denne teknologi kan støvsugeren navigere mere effektivt, genkende og huske specifikke rum og områder, og tilpasse rengøringsprocessen efter behov.

Brugeren kan ofte interagere med disse kort via den tilhørende app, hvor man typisk kan se og styre støvsugerens bevægelser.

Hvis man flytter støvsugeren manuelt til en anden etage, kan den identificere sin nye placering og fortsætte rengøringen ud fra det eksisterende kortlagte område.

Kan alle robotstøvsugere køre på flere etager?

I teorien kan alle. Men der er nogle der er bedre til det end andre. Som nævnt før er det ikke den samme måde alle robotstøvsugere navigere på.

Den bedste form for navigation til rengøring af flere etager eller efter man flytter robotstøvsugeren er dem der benytter sig af Smart Mapping funktionen.

Hvilken robotstøvsuger er bedst til flere etager

Hvis du leder efter den bedste robotstøvsuger til flere etager skal du som tidligere nævnt kigge efter en der benytter sig af Smart Mapping. Størstedelen af iRobots robotstøvsugere har denne funktion.

Om forfatteren
Picture of Jonathan Martín Lara
Jonathan Martín Lara

I løbet af det sidste år har jeg undersøgt markedet for el-løbehjul grundigt og hjulpet hundredevis med at finde det rette el-løbehjul.

Se min guide til de bedste el-løbehjul.

Du er velkommen til at kontakte mig når som helst på: [email protected]