Greenride er reklamefinansieret

Må man tage el løbehjul med i flyet?

Picture of Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022
Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022
Indholdsfortegnelse

Her til sommer skal danskerne på ferie og mange skal til udlandet. Har du styr på om du må tage dit el løbehjul med i flyet, eller skal du finde en anden løsning. I denne artikel får du svar på det hele.

Hvorfor siger de fleste flyselskaber nej?

Der er god grund til de fleste flyselskaber siger nej. Det kan nemlig være meget risikabelt for dem at tillade. Grunden til de fleste siger nej, er at der er risiko for at batteriet går i flammer og sætter ild til flyet, hvilket kan ende katastrofalt.

Derfor er der sat regler i kraft om at man ikke kan have store batterier med. Dog er der ikke en bestemt størrelse, men man kan gå ud fra at hvis din bærbar computer må komme igennem kan el løbehjul med mindre batterier også.

En bærbar har normalt ikke større batteri end 10.000 mAh, så hvis dit el-løbehjul også har under det kan man godt regne med at kunne tage det med.

Dog skal man være opmærksom på reglerne kan være forskellige mellem flyselskaberne. Nogle tillader overhovedet ikke el-løbehjul i deres fly, om det så er i håndbagage eller den bagage du checker ind siger de bare nej.

Andre flyselskaber vil kun have den bagage der er checket ind. Meget få siger ja til at tage det med i håndbagage, da et el løbehjul fylder meget. 

Hvad gør man så hvis man ikke kan få sit el løbehjul med?

Hvis man ender med at få afslag i lufthavnen og skal efterlade sit el-løbehjul i Danmark, er der stadig mulighed for at du kan leje el-løbehjul i udlandet.

Hvis du rejser til en af Europas større byer eller rejser mod USA har mange store byer el-løbehjul man kan leje. 

udlejningen af el-løbehjul fungere helt ligesom den gør i Danmark. Man går op til et el-løbehjul på gaden og scanner QR-koden som sidder på styret af el-løbehjulet. Derefter bliver du henvist til deres app på Apples Appstore eller på Googles Play Butik. Her downloader du appen og opretter dig som ny kunde. 

udlejning i Danmark koster kun 1,5 kr. pr. minut, men du kan forvente at det koster en del mindre i lande syd på.

Jonathan Martin Lara

skrevet af:

Jonathan Martín Lara

Ansvarlig for el-løbehjul

Jonathan Martín Lara er en teknologi entusiast med meget erfaring indenfor el-løbehjul.