Neatsvor X650 Pro Test: God Investering til Hjemmet?
Efter at have brugt 3 dage på at teste Neatsvor X650 Pro robotstøvsugeren, fandt vi ud af, at Neatsvor X650 Pro er alle pengene værd.
Flere funktioner gør Neatsvor X650 Pro klart overlegen i forhold til dens konkurrenter. Den er ekstrem god til at komme rundt om møbler og tæt på vægge, men kan stadig ikke nå helt ind i alle kanter, hvilket er et problem for langt størstedelen af robotstøvsugere.
Dens systematiske s-formet rengøringen gør den yderst effektiv; og dens tilkoblede “Smart life”-app er super enkel at bruge til at planlægge rengøringen på afstand.
Udover disse funktioner føles denne robot luksuriøs og af høj kvalitet, fra dens stilrene design til dens vægtige, solidt byggede krop. Det kommer dog med en pris, så hvis du leder efter en budgetmulighed, er Neatsvor X500 en anden mulighed som giver enorm værdi for pengene.
Efter at have kæmpet med billige robotstøvsugere førhen, var det virkelig et frisk pust at eje et stykke teknologi som Neatsvor X650 Pro, der bare virker. Denne støvsuger opsamlede konsekvent mere støv og skidt sammenlignet med mange andre robotstøvsugere i dens prisklasse. Den behøvede ingen hjælp under støvsugningen.
Neatsvor X650 Pro Funktioner
Neatsvor X650 kommer med alle de nødvendige funktioner som gør en robotstøvsuger god og mere til.
Overlegen intelligens
Jeg husker de tidlige modeller af robotstøvsugere, der smækkede ind i stole og foldede sig tilbage, slyngede sig ned af trappen og forsøgte at kravle op ad siderne af møbler – det er et syn, der er svært at glemme, især hvis du tilfældigvis var ejer af en af disse maskiner. Men robotstøvsugere er kommet langt siden starten af multi-pass eller random bounce navigation (med denne teknologi vil robotter tilfældigt bevæge sig rundt i rummet, ved at skifte retning hver gang robotten støder ind i en genstand). Nu er de fleste afhængige af meget smartere teknologier til metodisk at rengøre dit hjem. Baseret på vores test fandt vi ud af, at Neatsvor X650 Pro har noget af det bedste navigationsteknologi på markedet, hvilket gør det yderst “intelligent”, når det kommer til at kortlægge, huske og undgå forhindringer.
Neatsvor X650 Pro anvender LIDAR-sensorer (Light Detection and Ranging) som fungerer ved at udsende en pulserende laserstråle og måle tiden det tager for lyset at ramme et objekt og blive reflekteret tilbage til LIDAR-sensoren. Ved hjælp af denne tid og lysets hastighed kan afstanden til objektet beregnes. Disse data bruges af robotstøvsugeren til at skabe et kort over området og undgå forhindringer, mens den navigerer rundt i rummet. LIDAR virker utroligt godt, ikke kun fordi det skaber et særligt robust kort over dit hjem, men også fordi du kan hente robotten midt i rengøringen (f.eks. hvis den sidder fast på noget) og lægge den ned på et nyt sted, uden at den mister overblikket af det der er blevet renset.
Robotten kan også bygge et kort over flere etager, så Neatsvor X650 Pro er faktisk en god mulighed, hvis du ønsker at bruge én robot til flere etager i dit hjem.
Hvordan udspillede al denne avancerede teknologi sig i tests? Nå, Neatsvor X650 Pro kortlagde min lejlighed til perfektion og noterede endda, hvor møbler var. Jeg sætter også stor pris på at kunne samle robotten op, hvis den har siddet fast på noget og flytte den til et nyt område, velvidende at den stadig vil fuldføre sin præcise rengøringsrute.
Effektiv rengøring
Da Neatsvor X650 Pro er den mest avancerede Neatsvor-model, der findes, har den både en række funktioner til fælles med andre Neatsvors, samt nogle iøjnefaldende funktioner, der adskiller den. Den har ekstremt kraftigt sug og en dyrehårsbørste som er et stort salgsargument, hvis du har kæledyr der er tilbøjelige til overdreven fældning.
Da robotstøvsugere kun kan være så store (de skal trods alt passe under møbler rundt i huset), er deres skraldespande normalt ret små, desværre kommer X650 Pro ikke med en selvtømmende base. Men dens støvbeholder har alligevel plads til en del
Afhængigt af hvor stort dit hjem er, og hvor meget affald der er på gulvene, skal du forvente, at robotten skal tømmes 1-2 gange pr. uge. Robotten er meget nem at tømme: bare vend robotten på hovedet med toppen ned for at fjerne støvbeholderen, tag derefter støvbeholderen med hen til skraldespanden og tøm beholderen, hvorefter du kan sætte den tilbage i robotten. Noget at bemærke er, at du med en robotstøvsuger slipper for at bestille støvsugerposer.
Neatsvor X650 Pro er også kraftfuld. Mærket annoncerer, at sugestyrken er kraftigeste på markedet, og selvom vi ikke kunne teste for den specifikke påstand, klarede X650 Pro sig ret godt i vores test. Den opsamlede stort set alt affald fra gulvet (havregryn).
Den kraftigeste sugestyrke er dog lidt påtrængende, da den efter min mening støjer en del. Heldigvis kommer X650 Pro med 3 forskellige sugestyrker som du kan skifte imellem som du har lyst til, hvilket gør den yderst attraktiv.
Efter min mening, er den laveste sugestyrke meget støjsvag, og den midterste er tilpas.
Lige nu er Smart Life igang med et experiment som aktivere Neatsvor når du forlader hjemmet, hvilket er en ret fed løsning, hvis du spørger mig!.
Klatreevne
Hvis du sammenligner Neatsvor X650 Pro med sin lillebror, X600, vil man ikke se de store forskelle. Men der er blevet introduceret nogle opgraderinger, og en af disse er klatreevnen.
Klatreevnen er en indikation af, hvor høje forhindringer robotstøvsugeren kan “klatre” over. Dette handler ofte om dørtrin. Der er ikke noget mere frustrerende end en robotstøvsuger, der sidder fast i alle dørtrin i huset.
Neatsvor X650 Pro er i stand til at klatre op til 20 millimeter, hvilket er bedre end X600’s klatrekraft på 15 millimeter. Hvis du har relativt høje dørtrin i dit hjem, kan X650 Pro derfor være det bedste valg.
App
Du kan overvåge og styre X650 Pro via. “smart life”-mobilappen. Derudover åbner appen op for en række ekstra funktionaliteter, såsom skemalægning, No-Go-Zoner, virtuel-væg-funktion og meget mere.
Appen er utroligt simpel og nem at navigere rundt i.
Smart-mapping
Når robotten har kortlagt dit hjem, opdeler den dit hjem i forskellige rum. Herefter kan du navngive rummene som du har efter lyst.
Herefter kan du trykke på rum-rengøring, for at vælge et specifikt rum som du vil rengøre. Du kan også indstille robotten til at rengøre flere rum i dens rengøringscyklus.
Timer (skemalægning)
Robotten kommer med skemalægningsfunktion, også kendt som “timer”. Inde i “timer”-funktionen kan du:
- Vælge et specifikt rum robotten skal rengøre.
- Vælge et specifikt tidspunkt robotten skal rengøre
- Vælge hvilke uge dage den skal gentage rengøringen.
- Vælge sugestyrke (sug, lukket, stille, standard, kraftig og maksimum)
- Vælge vandstand, altså hvor meget vand der kan komme ud af maskinen (luk, lav, medium og høj).
- Vælge antal fejninger, altså hvor mange gange robotten skal rengøre områder (1 gang eller 2 gange).
- Vælge rengøringsposition, her kan man vælge hvilke rum der skal rengøres.
Du kan lave flere “timere”. Du kan for eksempel vælge at stuen skal rengøres hver dag kl 13, og køkkenet skal rengøres hver anden dag kl 18. Vi synes personligt dette er en mega fed feature, som vi tror på mange vil få glæde af.
Rengøringshistorik
Inde i appen har du også mulighed for at se rengøringshistorik. Du kan altså se præcis hvilken rute robotten har haft samt hvor lang tid det har taget og hvor mange kvadratmeter den har gjort rent.
Hvis du har lyst, kan du også følge den live, også selvom du ikke befinder dig derhjemme i nærheden af robotten.
No-Go-Zoner + Virtuel vægfunktion
Vi har savnet muligheden for at opsætte No-Go-zoner Virtuelle vægge med andre robotstøvsugere, men det er nu blevet muligt.
No-Go-Zonerne giver dig mulighed for at angive specifikke områder, hvor støvsugeren ikke skal rengøre. Dette er særligt praktisk hvis du har synlige ledninger liggende på gulvet eller når du bruger moppefunktionen, da du typisk ønsker at undgå, at tæpper og lignende bliver våde.
X650 Pro er den eneste model i Neatsvor-serien, der kommer med indbygget understøttelse af No-Go-zoner. Disse zoner kan nemt opsættes i appen, og støvsugeren vil undgå de områder, du har sat op. Vi er virkelig begejstrede for denne funktion!
Du skal dog være opmærksom på at man maksimalt kan have 5 No-Go-Zoner og 5 Virtuelle vægge aktive adgangen.
Røde No-Go-Zoner
Med de røde No-Go-Zoner kan du få robotten til at undvære at støvsuge og moppe området. Robotten undgår altså helt området.
Blå No-Go-Zoner
Med de blå No-Go-Zoner kan du få robotten til at undvære moppe området. Robotten støvsugere stadig gulvet. Disse områder kan eksempelvis bruges hvis du har tæpper, som du ikke ønsker robotten skal moppe.
Håndtering af tilbehør
Inde i appen finder du “håndtering af tilbehør”. Her kan du se den forventede levetid af hvert komponent i robotten og se hvornår de skal forventes at skulle udskiftes. Du kan selvfølgelig ikke stole helt på disse tal, men du får i hvert fald en indikation af hvornår tilbehøret skal udskiftes, hvilket egenligt er ret smart efter min mening.
Indbygget Moppefunktion
Tidligere var robotstøvsugere kun egnet til støvsugning, men det er ikke længere tilfældet. Neatsvor X650 Pro har også en indbygget moppefunktion.
Det første, vi bemærkede ved moppefunktionen, var at robotten havde en seperat beholder hvor der både er vandtank og støvbeholder i én.
Vi oplevede at det fungerede langt bedre at have en seperat beholder til hvert sit formål. Der er i hvert fald en del mere plads til vand, hvis man benytter beholderen med vandtank og modsat en del mere plads til støv, hvis man benytter støvbeholderen.
Med en 350 milliliter vandtank kunne Neatsvor X650 Pro dække en 100 kvadratmeters lejlighed, og stadig have mere vand tilbage i tanken, hvilket er imponerende.
I praksis fungerer moppefunktionen udemærket. Selvom microfibermoppen ikke kan fjerne snavs, der kræver skrubning, er X650 Pro overraskende velegnet til en god overfladevask.
Det er også værd at bemærke at X650 Pro understøtter NoGo-zoner! Så du kan sætte den til at undgå tæpper i “smart life”-mobilappen, eller blot folde kanterne af tæppet op, hvis der skal vaskes gulv.
Hvordan starter man moppefunktion?
For at starte moppeprogrammet skal du udskifte støvbeholderen med vandtanken, men inden da skal du åbne vandtankens forseglingslåg og fylde vandtanken op med vand. Herefter skal du lukke tanken med forseglingslåget, fastgøre microfibermoppen til velcroen i bunden af vandtanken. Derefter kan du instruere støvsugeren til at moppe gulvet i stedet for at støvsuge.
Vaskefunktionen skal administreres via “smart life”-mobilappen.
Automatisk genopladning
Når rengøringen er færdig, eller batteriet har for lidt strøm på, vil robotten automatisk lede efter ladestationen for at oplade sig selv. Ladestationen skal blot være tilsluttet strømforsyning, ellers vil maskinen ikke kunne finde tilbage til ladestationen.
Vedligeholdelse af Neatsvor X650 Pro
Neatsvor X650 er ligesom mange andre robotstøvsugere, utrolig nem at rengøre og vedligeholde.
Vedligeholdelse af sidebørster
For at opnå de bedste resultater, skal du sikre at sidebørsterne er i god stand. Du bør tjekke sidebørsternes tilstand regelmæssigt for at se, om de er beskadiget eller vinklet ind i fremmende genstande.
Du kan nemt rengøre sidebørsterne med en rengøringsværktøjet som medfølger, eller en klud.
Når sidebørsterne er beskadiget eller ikke kan bruges længere, kan de nemt udskiftes, ved at klikke dem af og klikke de nye på – Super enkelt og nemt!
Sidebørsterne skal som regel udskiftes hver 3. måneden alt efter hvor ofte robotten gør rent. Sidebørster kan købes hos Neatsvor og er forholdvis billigere.
Tømning og rengøring af støvbeholder og filter
For at tømme støvbeholderen skal du blot løsne støvbeholderen ved at trykke på en knap, åbne låget til støvbeholderen og tømme skraldet. Herefter kan du lukke støvbeholderen og sætte den tilbage.
Hvis du skal rengøre den skal du blot tage filteret ud og skylle støvbeholder og rense filteret, hvorefter du kan tørre det af med en klud eller lade det lufttørre, hvorefter du kan samle den igen. – Dette er også virkelig enkelt.
Det tog os cirka 5 minutter at rengøre støvbeholderen.
Rengøring af vandtankskomponenter
Rengøringen af vandtankskomponenter er også forholdvis enkel. Du skal blot åbne lågen tage filteret ud og moppen af. Derefter kan du skylle moppen under vandhanen, og ligge den til tørre. Hvad filteret angår skal du. blot børste den af og sætte den tilbage.
Det tog os cirka 5 minutter at rengøre vandtanken.
Fordele og ulemper ved Neatsvor X650 Pro
Fordele
- Effektiv rengøring
- Nem at rengøre og vedligeholde
- 3 sugestyrker (lav, middel og høj)
- God til hundehår
- Stor støvbeholder
- Indbygget vask og moppefunktion
- Stor vandtank
- No-Go-Zoner
- Automatisk genopladning
- Smarthome-kompatibel
- Lang batterilevetid
Ulemper
- Ingen selvtømmende ladestation
- Lidt høj (9,8 cm)
- Larmer en del i kraftigeste sugetilstand
Komplet pakke - Dette får du med
Når du modtager din Neatsvor X650 Pro får du dette med i pakken:
- Robotstøvsuger (x1)
- Støvbeholder (x1)
- Vandbeholder (x1)
- Mikrofibermoppe (x2)
- Ladestation (x1)
- Strømadapter (x1)
- Sidebørster (x4)
- Almindelige støvbørste (x1)
- Dyrebørste (x1)
- Filter (x2)
- rengøringsværktøj (x1)
Opsætning af Neatsvor X650 Pro
Når du modtager Neatsvor X650 Pro, ligger der en manual i pakken som guider dig igennem opsætningsprossen.
Opsætningen er forholdvis enkel, hvis du følger trin-for-trin guiden som findes i manualen.
Det tog os omkring 15 minutter fra vi åbnede boksen til at vi havde den i gang.
Konklusion
Alt i alt er Neatsvor X650 Pro et fremragende valg af en robotstøvsuger som jeg er sikker på at de fleste vil mere end tilfredse med.
De eneste ulemper ved robotstøvsugeren er at der ikke er nogen selvtømmende ladestation; og at den er lidt høj, hvilket kan skabe problemer, hvis du ønsker at den skal kunne køre under sengen.
Men udover dette, er det yderst effektivt maskineri til at gøre rent i hjemmet. Den er især god til kanter, lister og hundehår.
Derudover er det en game-changer med systematisk navigation, No-Go-Zoner og skemalægning. Automatisk genopladning og indbygget moppefunktion er også et Plus.
Sådan Testede vi Neatsvor X650 Pro
Vi testede blandt andet robotten ved at hælde havregryn på gulvet, for at se hvor effektiv robotten var til at samle affald op. Derudover testede vi hvor god robotten var til at komme under møbler. Vi testede også hvor god robotten var til at undvige små genstande.
Trappesensor test
Først og fremmest testede vi trappesensorende på robotstøvsugeren ved at stille den på et bord og se hvordan den klarede sig. På nedenstående video kan du se at robotten klare sig fantastisk, hvad angår trappesensorer.
Suge effektivitet test
I denne test hældte vi havregryn ud over gulvet, for at se hvor god støvsugeren var til at suge affald op fra jorden. Som det ses på nedenstående video samler robotten næsten det hele op, men efterlader stadig en smule tilbage.
Test med møbler
I denne test placerede vi møbler samt hældte havregryn ud over gulvet, for at se hvor god støvsugeren var til at suge affald op fra jorden samtidigt med at der var møbler tilstede. Som det ses på nedenstående video samler robotten næsten det hele op, men efterlader stadig en smule tilbage. Robotten kunne ikke komme helt ind under kontorstolen og mangler stadig at samle lidt i hjørnerne i rummet og hist og pist på gulvet.
Før rengøring - Kontorstol
Før rengøring - Kontorstol
Før rengøring - sofabord
Efter rengøring - sofabord
Før rengøring
Efter rengøring
Efter rengøring - ladestander
Test med små objekter
I denne test placerede vi små objekter på gulvet, for at se hvor god robotstøvsugeren var til opfange og undvige små objekter. Som det ses på ovenstående video opfangede robotten næsten intet. Robotten gik stort set ind i alle test genstande.
Robotten kan ikke undvige objekter som er lavere end dens LIDAR-sensor.
Test med hjørner
I denne test ville vi se hvor god robotstøvsugeren var til at rengøre hjørner. Robotten blev sat til at rengøre rummet 2 gange. Første gang den kørte fik den ikke det hele med. Anden gang derimod fik den næsten fået alt med, undtaget havregrynene i hjørnet.
Neatsvor X650 Pro Specifikationer:
- Godkendelse: CE-mærket
- Størrelse: 33 cm x 33 cm x 9,8 cm højde
- Batterikapacitet: 5200 mAh
- Strøm (W): 21-30 watt
- Spænding (V): 14,4 volt
- Trådløs: Ja
- Støvopsamling: Uden pose
- Sugeevne: 6000 PA
- Støjniveau: 50-65 dB
- Klatreevne: 15 mm
- Vådmoppe: Ja
- Trappesensor: Ja
- Smarthome-kompatibel: Ja, Google og Amazon Alexa
- Smarthome-app: Ja
- Automatisk opladning: Ja
- “No-Go-Zoner”: Ja
- Rengør flere rum: Ja
- Rengør flere etager: Ja – Du kan gemme 5 etager
- Navigation på kort: Ja
- Beholderkapacitet: 600 ml støv, 350 ml vand
- Justere vandmængde: Ja
- Timer: Ja (Kan stilles på valgfrit klokkeslæt hvilken som helst dag)