Vedligeholdelse af el-løbehjul

Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022
Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022

Vedligeholdelse af el løbehjul er en ting de færreste gør meget ud af, men hvis du gerne vil vide hvordan du skal opbevare dit el løbehjul, behandle det for at forbedre livscyklusen af batterierne samt lære hvordan du rengøre dit el løbehjulet optimalt og meget mere, så har vi samlet alt information du har brug for at vide et sted. Så du kan få mest muligt ud af dit el løbehjul.

Opbevaring

Opbevaring af el-løbehjul

Når det kommer til opbevaring af dit el løbehjul, er det bedst at opbevare det tørt og køligt, når det ikke er i brug, da det ikke er beregnet til brug i fugtige områder.

Derudover har el løbehjul heller ikke godt af høje temperature i længere tid, tag derfor eventuelt dit el-løbehjul med indenfor, når du er færdig med at benytte det, for at undgå opbevaring i direkte sollys.

Opbevar ikke el løbehjulet uden for temperature af 10-50° Celsius i en længere periode, da dette kan beskadige batterierne.

Rengøring

Rengøring af el-løbehjul

Hvis dit el løbehjul bliver beskidt, kan du rengøre det med en fugtig klud. Sørg for, at el-løbehjulet er slukket, inden du begynder at rengøre det, og at indgange til elektronik er tildækket imens, så el løbehjulet ikke tager imod vand og forårsager problemer med elektronikken.

Inden du går igang med kluden, kan du eventuelt børste det værste snavs af med en stiv børste. Undgå stål børster, da dette kan ridse el-løbehjulet.

Bemærk: Brug ikke alkohol, gas, petroleum, benzin, kerosin eller andre ætsende opløsningsmidler som rengøringsmiddel til el løbehjulet, da disse kan beskadige el løbehjulets ydre og indre dele. Undgå også højtryksrenser og rindende vand.

Vedligeholdelse af batterier

Vedligeholdelse af batteri

Vedligeholdelse af batterier kan være en svær videnskab og det er ikke alle der går op i det. Men for maksimal ydeevne af batterierne, er der nogle tricks du kan gøre brug af som vi har listet nedenfor:

  • Udsæt ikke el-løbehjulet for meget høje temperature i længere tid dvs. over 50° Celsius, da dette kan beskadige batterierne, efterlad derfor ikke el-løbehjulet i bilen på en varm sommerdag og hold afstand til åben ild og andre varmekilder, der kan være med til at beskadige batteriet.

  • Udsæt ikke el løbehjulet for stærk kulde under frysepunktet eller frost i længere tid dvs. under 0° Celsius, da dette kan beskadige batterierne.

  • Undlad at overoplade og aflade batteriet, da dette kan mindske batteriets levetid.

  • Sørg for at oplade batteriet med jævne mellemrum, for ikke at beskadig batteriet gemmen lav spænding.

  • Sørg for at oplade batteriet inden det løber helt tør for strøm, så beskadiges battericellerne ikke ligeså meget.

  • Både stærk varme og klude kan aflede batterierne. Batterilevetiden forværres hvis du køre på el løbehjulet udenfor temperaturområdet 15-25° Celsius. Dette er normalt for alle batterier.

  • Brug kun den originale lader eller en officiel lader, udskiftet lader, da forskellige batterier typisk kræver forskellige oplader. Hvis du bruger en oplader som ikke er beregnet til batteriet kan dette skade batteriet.

  • Lad værre med at forsøg på at skille batteripakken ad, og lad profesionelle håndtere dette.

Vedligeholdelse af bremse

Vedligeholdelse af bremse til el løbehjul

Tjek regelmæssigt bremseklodserne for slidtage, når bremsekloderserne er slidt ned til 1,3 mm skal de udskiftes for sikker kørsel. 

Undgå at bruge unødvendig kraft på at bremse, da dette hurtigere slider bremseklodserne.

Nogle el løbehjul kommer med regenerativ bremse system så de regenerer strøm når du slipper speederoen, disse el løbehjuls bremser holder ofte i længere tid, og skal derfor ikke skiftes ligeså ofte.

Vedligeholdelse af hjul

vedligeholdelse-af-hjul

For sikker kørsel, bør du regelmæssigt tjekke hjulene for slid.

Hvis du har el løbehjul med luftfyldte dæk, bør du holde øje med at der er tilstrækkeligt med luft i, da det gør at hjulene holder længere.

Vedligeholdelse af lejer

Vedligeholdelse af kuglelejer

Tjek lejerne regelmæssigt for slidtage. Hop ikke på el løbehjulet, da dette kan beskadige lejerne. På nogle el løbehjul er det ofte en god idé at smøre lejerne, men det er ikke alle, da mange har forseglede og støvtætte lejer.  

Vedligeholdelse af skruer og andre dimser

Vedligeholdelse af skruer og små dimser til el løbehjul

Sørg for at alle skurer er spændt godt fast, så undgår du farlige situationer. Det anbefales ligeledes at smøre bevægelige dele regelmæssigt, så du får den bedste køreoplevelse.

Jonathan Martin Lara

skrevet af:

Jonathan Martín Lara

Ansvarlig for el-løbehjul

Jonathan Martín Lara er en teknologi entusiast med meget erfaring indenfor el-løbehjul.

Greenride er reklamefinanseret

Hos Greenride bestræber vi os med at vise besøgende et bredt udvalg af produkter. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af produkter, som vi selv finder interessante.

Vi forsøger så vidt muligt at have et stort udvalg af produkter og holde os objektive til produkterne, for at give vores besøgende en god oplevelse når de handler gennem os.

Greenride modtager penge for at formidle kunder til forhandlere. De produkter som vises på siden er derfor reklamefinansierede. Dette er vi nød til for at kunne opretholde og fortsat drive siden.

Vi har ikke partnerskaber med alle udbydere, hvorfor vores sammenligning i nogle tilfælde ikke afspejler det samlede marked af udbydere i Danmark.

Rækkefølgen og fremhævningen af produkter kan være influeret af kommissionssatserne hos udbyderne.

Vi er udelukkende en sammenligningsside, og sælger derfor ikke selv produkter.

e-wheels efterårsudsalg

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Så tjek tilbud hos E-Wheels