Robotstøvsuger når man har hund

Af Jonathan Martín Lara · Opdateret d. 17 aug, 2022
Af Jonathan Martín Lara · Opdateret d. 17 aug, 2022

I denne artikel vil du få et overblik hvilken robotstøvsuger der er bedst til hundehår, men også nogle ekstra funktioner som iRobot har udviklet specielt til hunde ejere.

Hvilken robotstøvsuger er bedst til hundehår?

Når det kommer til at vælge hvilken robotstøvsuger der er bedst til hundehår er der flere parametre i spil. Disse er følgende: 

  • Suge egenskaberne.
  • Om hundehårene sætter sig fast.
  • Beholderstørrelsen.

Vigtigt at vide inden

Robotstøvsugeren skal først og fremmest have exceptionelle suge egenskaber. Dette er fordi hundehår ofte kan sætte sig fast mellem brædder, men også gulvtæpper eller mellem lister og gulv. 

Når det kommer til om hundehårene sætter sig fast er der faktisk stor forskel mellem robotstøvsugere. Nogle bruger børsteruller som er specielt designet til hundehår. Her kan man risikere at hvis det er lavet af det forkerte materiale at det sætter sig fast.

Det er også vigtigt at robotstøvsugeren indeholder en stor beholder. Beholderstørrelsen er vigtig da hundehår fylder meget, og en lille beholder vil derfor hurtigt blive fyldt op. Så en god ide vil være at vælge en robotstøvsuger der har en ekstra beholder i ladestationen.

Hvilken er så bedst til hundehår?

Den bedste robotstøvsuger til hundehår er iRobot Roomba S9 Plus.

Roomba S9 er især god til lange hundehår, grundet dens dobbelte børsterulle med patent som er specielt designet til dyrehår samt dens kraftige sugeegenskab.

Dens kraftige sugeegenskab søger for at dyrehårene bliver suget op, mens dens dobbelte børsterulle griber hårene og sørger for at de ikke sætter sig fast.

Derudover har robotten også en stor støvbeholder samt ekstra beholder i ladestationen med selvtømmende funktion. 

Dertil har Roomba S9 Plus mange ekstra funktioner der er specielt designet til hundeejere. En af disse funktioner er at den kan se hvis hunden har efterladt en gave til dig dermed undvige den. Derudover kan man lave adgang forbudt zoner så robotstøvsugeren ikke støder ind i madskålen.

Hvad er P.O.O.P og hvordan fungere det?

Robotstøvsuger når man har hund

P.O.O.P er en funktion, som iRobot har udviklet. Funktionen kommer næsten til alle deres robotstøvsugere.

For kort at fortælle, hvad det er, så giver det mulighed for, at robotstøvsugeren kan genkende uheld, som din hund har efterladt på gulvet.

Hvordan fungerer det så? Jo, det fungerer på den måde, at iRobot har kunstig intelligens, der kan genkende visse objekter, og derfor ved den, at den skal køre udenom dem. Grunden til udviklingen af denne funktion er, at mange har efterspurgt den, da flere har oplevet at komme hjem til et gulv, hvor hundens uheld har spredt sig til hele hjemmet.

iRobot Roomba S9 Plus - Bedste til hundehår

iRobot Roomba S9+
Bedømmelse:
4.8/5

Billigste pris - 8.999 kr.

Funktioner

Det kan vi lide

Det kan vi ikke lide

Produktbeskrivelse

iRobot Roomba S9 Plus er uden tvivl den bedste robotstøvsuger til dig med hund. Robotstøvsugeren kommer med mange smarte funktioner, som er designet specielt til dig med hund eller andre husdyr. Disse funktioner er følgende:

  • P.O.O.P
  • No-Go-Zoner + Virtuel væg funktion
  • Dobbelt børsteruller som er placeret forrest
  • Kraftig sugeegenskaber

P.O.O.P

Med P.O.O.P skal du ikke være bange for at efterlade din hund hjemme alene. Hvis din hund for eksempel efterlader afføring på gulvet, kan iRobot Roomba S9 med dens sensorer se og genkende at det er noget den skal køre udenom. 

Virtuel væg funktion

Den virtuelle væg funktion finder man inde i iRobot Home appen. Med denne funktion kan du indstille hvor robotten ikke må køre. Hvis du for eksempel gerne vil have robotten til at undgå at køre ind i hundeskålen, kan du blot. tegne en firkant omkring det område af hjemmet inde i appen.

 Kraftige sugeegenskaber

iRobot Roomba S9 har fantastiske sugeegenskaber, robotten kan let suge hår op fra gulvtæpper eller mellem rillerne i trægulve. Desuden sætter hårene sig ikke fast i robotstøvsugerens sidebørster samt børsterullerne i midten, hvilket iRobot har brugt utallige år på at opnå.

Video anmeldelse

Specifikationer

  • Mærke: iRobot
  • Produktserie: Roomba S
  • Type: Robotstøvsuger
  • Farve: Sort / bronze
  • Arbejdsareal: Ubegrænset
  • Køretid: 120 min
  • Ladetid:120 min
  • Batteritype: Lithium-Ion
  • Beholderkapacitet: 550 ml
  • Filtertype: High efficiency
  • Klatreevne: 1,6 cm
  • Højde: 9 cm
  • Bredde: 31 cm
  • Dybde: 31 cm
  • Vægt: 9 kg

FAQ

Hyppigste stillede spørgsmål og svar

Ikke alle robotstøvsugere er effektive til at fjerne hundehår fra gulvet, men nogle er specielt designet til at håndtere dette problem. Disse robotstøvsugere har typisk børsterruller, der er designet til at undgå at vikle hår fast. Børstrullerne er typisk placeret forrest, og robotstøvsugeren har typisk en kraftig sugemotor, der sikrer, at den kan opsamle hundehår og andre partikler fra gulvet.

Robotstøvsugere til hundehår fungerer på samme måde som andre robotstøvsugere, bortset fra at de er bedre til at håndtere hundehår. Dette skyldes typisk at de har bedre børsteruller, der er gode til at undgå at vikle hår fast og samtidigt har gode sugeegenskaber, der gør det muligt for dem at opsamle hundehår og andre små partikler fra gulvet.

De fleste robotstøvsugere til hundehår har sensorer, der gør det muligt for dem at undgå møbler og andre genstande i rummet, så det er usandsynligt, at de beskadiger noget.

Det afhænger af, hvor meget robotten kører og mængden af hundehår og støv på gulvet. For bedste resultater bør du tømme støvbeholderen efter hver rengøring eller når der kun er en tredjedel tilbage af dens kapacitet. Dette er typisk 2-3 gange ugenligt, men afhænger i stor grad af hvor mange personer der bor i husstanden og størrelsen af støvbeholderen. Nogle robotstøvsugere kommer også med en ladestation, hvor robotten kan tømme sig selv. På den måde kan du ofte vente op til 60 dage før du skal tømme den.

For at vedligeholde en robotstøvsuger til hundehår bør du regelmæssigt rengøre børsterne og filteret for at opretholde en optimal ydeevne. Du bør også kontrollere robottens hjul for hår og andet snavs. Læs altid brugsanvisningen for specifikke vedligeholdelsesinstruktioner.