Kan en robotstøvsuger køre på flere etager

Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022
Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022

I denne artikel vil du få svar på hvorvidt en robotstøvsuger kan klare flere etager. Derudover få en beskrivelse omkring Smart Mapping, samt sensorer der gør det muligt.

Robotstøvsuger til flere etager?

Ikke alle hjem er på et plan. Dette betyder også at robotstøvsugeren ikke kan gøre rent i hele hjemmet uden hjælp. Man bliver derfor nødt til at flytte robotstøvsugeren til næste etage for at den kan foretage støvsugning der.

Nedenfor får du svar på, om man kan flytte robotstøvsugeren, hvordan Smart Mapping og om alle robotstøvsugere kan flyttes til flere etager.

Kan man flytte en robotstøvsuger?

Det korte svar er ja, men det er ikke alle robotstøvsugere der ved hvor de er så snart du løfter den. Dette er fordi at nogle robotstøvsugere kører på en algoritme der fortæller robotstøvsugeren hvilken retning den skal køre så snart den rammer på et møbel eller en væg. Dette betyder at den ikke kan regne sig frem til hvornår den er færdig hvis man flytter den. Dog vil robotten stadig blive ved med at gøre rent til den tror den er færdig.

Andre bruger sensorer til at kortlægge. Derudover ved de også hvor de er, også selvom den kommer til et nyt rum eller etage.

Hvad er Smart Mapping?

Smart Mapping som også er kendt som kortlægnings funktionen. Med denne funktion kan robotstøvsugeren kortlægge dit hjem. Derudover har man mulighed for at se kortlægningen af sit hjem i robotstøvsugerens tilhørende app.

Dette betyder også at hvis du lader din robotstøvsuger køre på flere etager kan den også kortlægge dem og derved ved den også hvor den er så snart du flytter den til en ny etage eller nyt ru.

Kan alle robotstøvsugere køre på flere etager?

I teorien kan alle. Men der er nogle der er bedre til det end andre. Som nævnt før er det ikke den samme måde alle robotstøvsugere navigere på.

Den bedste form for navigation til rengøring af flere etager eller efter man flytter robotstøvsugeren er dem der benytter sig af Smart Mapping funktionen.

Hvilken robotstøvsuger er bedst til flere etager

Hvis du leder efter den bedste robotstøvsuger til flere etager skal du som tidligere nævnt kigge efter en der benytter sig af Smart Mapping. Størstedelen af iRobots robotstøvsugere har denne funktion.

Greenride er reklamefinanseret

Hos Greenride bestræber vi os med at vise besøgende et bredt udvalg af produkter. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af produkter, som vi selv finder interessante.

Vi forsøger så vidt muligt at have et stort udvalg af produkter og holde os objektive til produkterne, for at give vores besøgende en god oplevelse når de handler gennem os.

Greenride modtager penge for at formidle kunder til forhandlere. De produkter som vises på siden er derfor reklamefinansierede. Dette er vi nød til for at kunne opretholde og fortsat drive siden.

Vi har ikke partnerskaber med alle udbydere, hvorfor vores sammenligning i nogle tilfælde ikke afspejler det samlede marked af udbydere i Danmark.

Rækkefølgen og fremhævningen af produkter kan være influeret af kommissionssatserne hos udbyderne.

Vi er udelukkende en sammenligningsside, og sælger derfor ikke selv produkter.

e-wheels efterårsudsalg

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Så tjek tilbud hos E-Wheels