Hvor meget strøm bruger en robotstøvsuger?

Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022
Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022

Er robotstøvsugere grønne eller bruger de for meget strøm. I denne artikel får du svar på hvor meget strøm en robotstøvsuger bruger.

Fokus på at reducere strømforbruget

Eftersom strøm bliver dyre og dyre og vi arbejder på at bygge en mere grøn fremtid, begynder mange at tænke på hvordan de kan gøre deres del. 

Mange skifter normale glødepærer ud med LED pære, eller skruer ned for varmen til et lavere niveau. Men der er også andre der kigger på at gøre deres hjem mere smart og mere energivenligt, med hus robotter.

Da robotstøvsugere kan se hvor rent der er, lader de også være med at kører over dele af hjemmet flere gange, hvilket kan resultere i at de bruger mindre strøm. 

Længere nede i artiklen får du det fulde svar på om robotstøvsugere bruger mindre strøm end en almindelig støvsuger 

Bruger robotstøvsugere meget strøm?

Dette kommer selvfølgelig an på hvilken robotstøvsuger man vælger.

De fleste robotstøvsugere nu til dags bruger mellem  20W – 40W per opladning. Dette betyder også at de er meget energivenlige. Dog bruger robotstøvsugere også strøm når de ikke gør rent. Dette kalder vi for standby strømforbrug. En iRobot Roomba bruger ca. 3.5W når den er på standby mode.  

For at sætte perspektiv på hvor lidt strøm dette er, kan vi sammenligne 60 min støvsugning af en robotstøvsuger med ca. 2-3 min mikrobølgeovns brug. 

Hvor meget strøm bruger en robotstøvsuger i forhold til en almindelig støvsuger?

Vi har fastsat at en robotstøvsuger bruger mellem 20 og 40W, men hvor meget bruger en almindelig støvsuger? En almindelig støvsuger bruger betydeligt mere strøm. De kan bruge helt op til 900W, hvilket betyder at de bruger et sted mellem 20 og 45 gange mere strøm end en robotstøvsuger.

Så for at svare på om robotstøvsugere er mere energivenlige og grønnere end almindelige støvsuger, så er svaret: JA betydelig mere grønne.

Hvad koster det i strøm at have en robotstøvsuger?

Selvom priserne på el er steget voldsomt meget de seneste par år. Kan en støvsugning ikke rigtig mærkes på el regningen.

Hvis man tager udgangspunkt i en el-pris på 3,5 kroner per kWh. Koster en støvsugning med en almindelig støvsuger som bruger 750W pr. time cirka 2,63 kroner per time. Hvorimod en robotstøvsuger med 180 min. støvsugning og syv dages standby-mode kun bruger cirka 3 kroner .

Dette virker måske ikke som en stor forskel, og det er det heller ikke. Men taget i betragtning at man ikke bruger tiden på at støvsuge selv og at robotstøvsugeren kan klare det bedre. Så vil vi mene at det alligevel godt kan betale sig.

Greenride er reklamefinanseret

Hos Greenride bestræber vi os med at vise besøgende et bredt udvalg af produkter. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af produkter, som vi selv finder interessante.

Vi forsøger så vidt muligt at have et stort udvalg af produkter og holde os objektive til produkterne, for at give vores besøgende en god oplevelse når de handler gennem os.

Greenride modtager penge for at formidle kunder til forhandlere. De produkter som vises på siden er derfor reklamefinansierede. Dette er vi nød til for at kunne opretholde og fortsat drive siden.

Vi har ikke partnerskaber med alle udbydere, hvorfor vores sammenligning i nogle tilfælde ikke afspejler det samlede marked af udbydere i Danmark.

Rækkefølgen og fremhævningen af produkter kan være influeret af kommissionssatserne hos udbyderne.

Vi er udelukkende en sammenligningsside, og sælger derfor ikke selv produkter.

e-wheels efterårsudsalg

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Så tjek tilbud hos E-Wheels