Hvilket el-løbehjul skal jeg vælge [Komplet A-Z Guide]

Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022
Af Jonathan Martín Lara · Updateret d. 17 aug, 2022

Når du kigger efter et elektrisk løbehjul, er der så mange forskellige muligheder og varianter så det hurtigt kan starte at føles uoverskueligt.

I denne artikel vil vi forklare om de forskellige typer af el-løbehjul og bestræbe os på at komme grundigt omkring alle de aspekter du skal være opmærksom på inden du vælger dit første el-løbehjul, hvilket forhåbenligt vil hjælpe dig godt på vej til at finde det rette el-løbehjul til dig.

Hvilke typer el-løbehjul findes der?

Der findes utroligt mange forskellige el-løbehjul, men de kan som regel deles op i 3 forskellige typer:

 • El-løbehjul til bykørsel
 • El-løbehjul til pendlere
 • El-løbehjul til off-road kørsel

El-løbehjul til bykørsel

Unagi the model one e500

Disse el-løbehjul vejer ikke særligt meget og er typisk foldbare, hvilket gør dem meget praktiske. Til gengæld har de ikke særlig god rækkevidde og stabilitet. 

Derudover er stå pladen ofte heller ikke særligt bred, hvilket kan være irriterende, hvis du vil bruge det til lange ture. Hjulene er små, hvilket gør dem yderst manøvredygtige, men mindsker til gengæld komforten en smule.

Denne løsning er perfekt til dem der ønsker at bruge deres el-løbehjul mellem korte destinationer (2-6 km).

 

El-løbehjul til pendlere

GoFast Pro El løbehjul

Disse el-løbehjul har lang rækkevidde, er forholdvist tunge (14-20 kg) og kommer med store hjul, hvilket gør dem særligt gode til lange ruter.

De store hjul kombineret med en bredere stå plade øger stabilitet og komfort markant.

Til gengæld er de ikke ligeså manøvredygtige som el-løbehjul der er designet til bykørsel. De fleste af disse el-løbehjul er i øvrigt også foldbare, hvilket også hjælper til at gøre dem mere praktiske.

Disse el-løbehjul er perfekte til dig, der ønsker et el-løbehjul til lange ture (5-10 km).

El-løbehjul til off-road kørsel

Kaabo wolf warrior 11 Pro

Disse el-løbehjul er designet med et robust stel, god affjedring og stærk motorkraft. 

Disse el-løbehjul kommer med høj tophastighed, god acceleration og er specielt gode til stejle bakker og alle typer af terræn. 

Til gengæld er de typisk meget store og utroligt tunge, hvilket gør dem svære at have med rundt uden bil.

Disse el-løbehjul er perfekte til dem der ønsker ultimative off-road oplevelse med et spark af høj adrenalin.

Dette skal du være opmærksom på inden du vælger dit første el-løbehjul

Inden du vælger dit første el-løbehjul er der en række ting, som kan være rart at vidde inden du vælger. Det kan for eksempel være ting såsom:

 • Alder
 • Barn eller voksen
 • Brug
 • Hjulstørrelse
 • Dæktype
 • Størrelsen på stå pladen
 • Bremser og bremselængde
 • Motorkraft
 • Rækkevidde
 • Ladetid
 • Vægt
 • Hastighed
 • Sikkerhed
 • Vægtkapacitet
 • Design
 • Pris
 • Lys og reflekser

Alder

For at kunne køre alene på el-løbehjul i trafikken i Danmark, kræver det at føreren er minimum 15 år. Hvis føreren er under 15 år skal føreren følges med en voksen person som minimum er 18 år.

Barn eller voksen

Næste trin er at finde ud af om du er på udkig efter et el-løbehjul til børn eller om du er på udkig efter et el-løbehjul til voksne. Her skal du blot sørger for at du vælger den model der egner sig bedst til dit behov.

Kig eventuel på størrelsen af el-løbehjulet inden du vælger, for at sikre at du vælger den rigtige størrelse som passer dig bedst.

Brug

Inden du vælger dit første el-løbehjul, er det ofte en god idé at tænke over hvilket formål du vil bruge det til. Er det til transport fra A til B eller er det til morskab og adrenalin? Nogle el-løbehjul er velegnet til at være et transportmiddel, mens andre er velegnet til off-road kørsel.

Hjulstørrelse

Større hjul giver bedre stabilitet, da der er en større overflade og bedre komfort, da ujævnheder ikke mærkes lige så tydeligt.

Små hjul er bedre er mere manøvredygtige og bedre til sjov og leg.

Dæktype

Der findes 4 forskellige dæk typer når det gælder el-løbehjul.

Solide dæk: fordelen ved solide dæk er at de ikke kan blive flade, da de er lavet af gummi og der er minimal vedligeholdelse, da der ikke skal fyldes luft på. Ulempen ved dem, er at de ikke griber særligt godt fast i vejen og hvis du støder på ujævnheder vil det kunne mærkes.

Pneumatiske dæk: Denne type dæk kan blive flade, dog får du en meget bedre køreoplevelse, da de er luftfyldte og griber bedre fast til vejen. Ulempen ved disse, er at de kræver meget vedligeholdelse, i det du skal sikre der er tilstrækkeligt med luft på.

Dæk med slange: Disse dæk har en slange inde i dem, som kan flydes med luft. Disse dæk er dog tilbøjelige til at kunne punktere. De er dog utroligt nemme at fikse, da man kan fyre slim ind i dem. Dækkene griber godt fast i vejen, dog er der lidt vedligeholdelse, da man skal fylde luft på dem af og til.

Slangeløse dæk: Disse dæk er solide og gode til at gribe fast i vejen, da de er luftfyldte. Det eneste problem med dem er at de er svære at lappe, hvis du flår hul på dem. 

I det der er tale om slangeløse dæk, betyder det også at du ikke bare kan fyre slim i dem for at lappe hullet, da det kan resultere i at du limer hjulet og dækket sammen.

 

Størrelse på stå pladen

Når du vælger el-løbehjul er det ofte en god idé at sikre at stå pladen på el-løbehjul har den rette størrelse, så det er behageligt at køre på. Dette gælder især hvis hensigten bag købet, er at køre længere ture.

Bremselængde

Når du skal vælge el-løbehjul, er det vigtigt med en kort bremselængde for optimal sikkerhed. Der findes 3 forskellige typer af bremser som du skal kende til inden du vælger, herunder finder du følgende:

Elektronisk bremse: Denne bremsetype er den med den længste bremselængde, dog giver den mulighed for at regenerere strøm når du bremser

Motorkraft

De fleste el-løbehjul kommer med 250 watt, hvilket er fint for de fleste, der blot ønsker et el-løbehjul der kan køre fra A-B, dog kan de have svært ved stejle bakker. Hvis du derimod vælger et el-løbehjul med 500w eller mere får du langt lettere ved at køre op ad bakker.

Hvis der er mange bakker på din rute, kan du med fordel vælge et el-løbehjul med 350-500w. Hvorimod hvis vejen er forholdvis flad der hvor du kører, kan du snildt slippe afsted med 250w, medmindre du vejer over 90, 100, eller måske 110 kg, så vil du måske alligevel skulle sigte omkring de 350-500w.

Rækkevidde

Der er stor forskel på hvor langt el-løbehjul kan køre per opladning.

Nogle el-løbehjul har en rækkevidde på op til 60 km, mens andre kun kan køre 20 km før de skal genoplades.

Rækkevidde og pris hænger ofte sammen, da længere rækkevidde typisk vil kræve et større batteri.

Rækkevidden skal helst afspejle den daglige længde du ønsker at køre med dit el-løbehjul.

Hvis du blot vil benytte el-løbehjulet til små og korte ture, behøves du ikke ligefrem at vælge et el-løbehjul med enorm lang rækkevidde, da det kan oplades over natten. Hvorimod hvis du ønsker at benytte det til at transportere dig mellem lange distancer, kan et el-løbehjul med en længere rækkevidde være at fortrække.

Husk på at den angivne maksimum rækkevidde på el-løbehjul er en teoretisk rækkevidde, som ofte er mindre i virkeligheden.

Rækkevidden påvirkes af forskellige forhold såsom din egen vægt, din egen kørsel, vejrforhold, underlag og terræn.

Ladetid

Opladningstiden varierer meget fra el-løbehjul til el-løbehjul. Nogle modeller tager 3 timer at oplade, mens andre kan tage op til 10 timer.

Her handler det om at finde et el-løbehjul med en ladetid som du kan overskue.

De fleste personer vil have fint med et el-løbehjul der tager 6-7 timer om at lade op, da det kan gøres om natten.

Vægt

Vægt er ikke en uvæsenligt faktor. Et el-løbehjul med en lav vægt kan være langt mere praktisk end et el-løbehjul med høj vægt, da lette el-løbehjul kan være nemmere at have med rundt. Ulempen ved at vælge et let el-løbehjul, er at det typisk ikke er ligeså stabilt at køre på. Vægten 

Hastighed

I Danmark er det kun lovligt at køre 20 km/t i trafikken, grundet sikkerhedsmæssige årsager. Derfor kan du med fordel holde dig til denne topfart hvis du ikke ønsker at modtager bøder eller få konfiskeret dit el-løbehjul.

Hvis du derimod gerne vil benytte dit el-løbehjul til off-road kørsel for eksempel i skoven kan du godt vælge et el-løbehjul der kan køre hurtigere end 20 km/t.

Sikkerhed

El-løbehjul er ikke helt ufarlige, hvorfor vi altid anbefaler at du tilkøber en god hjelm.

En hjelm med reflekser foran og bagpå gør det langt nemmere for trafikkanter at se dig i mørket, hvorfor vi ligeledes anbefaler dette for optimal sikkerhed.

Hvis du gerne vil køre over 20 km/t. kan knæbeskyttere og handsker også være en mulighed.

Vægtkapacitet

Vægtkapacitet også kendt som maks. belastning er et begreb der fortæller hvor meget vægt el-løbehjulet kan bære. Sørg for at el-løbehjulet du vælger er i stand til at kunne holde vægten der pålægges under kørsel. Find ud af hvad du selv vejer og plus et på ekstra kilo på, således er du sikker på at el-løbehjulet både kan holde til dig samt eventuel bagage som du kunne have med ombord.

Design

Design er for det meste en smagssag, og det er op til dig at vælge det el-løbehjul, der afspejler din personlig bedst. Du kan dog med fordel vælge et el-løbehjul der kan foldes sammen, således vil du typisk få nemmere ved at have det med i bus, bil eller tog. Designet kan også være med til at påvirke stabiliteten og ligeledes sikkerheden.

Pris

Prisen for el-løbehjul svinger meget alt efter mærke, størrelse, materiale brug, byggekvalitet, rækkevidde, affjedring og meget mere.

Ofte får du hvad du betaler for, når det gælder el-løbehjul. Men der findes også mange billige el-løbehjul som også er gode.

Find ud af hvad du har brug for i et el-løbehjul og køb ud efter individuelle præference. 

Nogle gange kan det godt betale sig at give lidt mere for et el-løbehjul som opfylder dine behov fremfor et billigt el-løbehjul du ikke vil blive glad for i længden.

Lys og reflekser

El-løbehjul skal være udstyret med et hvidt lys foran og en rød refleks eller baglygte bagpå, for at de er tilladt til brug i trafikken i Danmark.

Hertil kan du med fordel vælge et el-løbehjul med en lygte der er placeret høj, både for din egen skyld men også for dine medtrafikanters skyld, da de vil have langt nemmere ved at se dig i mørke.

Generelt vil lygter der er placeret højere være bedre til at oplyse vejen, men også nemmere at spotte fra medtrafikanter.

 

Greenride er reklamefinanseret

Hos Greenride bestræber vi os med at vise besøgende et bredt udvalg af produkter. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af produkter, som vi selv finder interessante.

Vi forsøger så vidt muligt at have et stort udvalg af produkter og holde os objektive til produkterne, for at give vores besøgende en god oplevelse når de handler gennem os.

Greenride modtager penge for at formidle kunder til forhandlere. De produkter som vises på siden er derfor reklamefinansierede. Dette er vi nød til for at kunne opretholde og fortsat drive siden.

Vi har ikke partnerskaber med alle udbydere, hvorfor vores sammenligning i nogle tilfælde ikke afspejler det samlede marked af udbydere i Danmark.

Rækkefølgen og fremhævningen af produkter kan være influeret af kommissionssatserne hos udbyderne.

Vi er udelukkende en sammenligningsside, og sælger derfor ikke selv produkter.

e-wheels efterårsudsalg

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Så tjek tilbud hos E-Wheels